Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 13th, 2022 | by fileto

0

Κυνηγητό σε διακινητές από τους συνοριοφύλακες

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΤΑΝ Ο ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΕΡΙΞΕ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Συνελήφθησαν χθες (12-12-2022), σε περιοχές της Ροδόπης και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, τρεις (3) διακινητές, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ο ι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο έχει δηλωθεί κλοπή την 12-12-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στην δεύτερη περίπτωση, το βράδυ στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον δεύτερο ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο δράστης συνελήφθη αντιστεκόμενος στη σύλληψη.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο έχει δηλωθεί κλοπή την 13-12-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στην τρίτη περίπτωση το ίδιο βράδυ στην Παλαιά Εθνική οδό Καβάλας – Ξάνθης (πλησίον του οικισμού Λεύκης), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των επιβαινόντων και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο Καβάλας όπου και νοσηλεύονται.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑