Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 23rd, 2022 | by fileto

0

Υποβαθμίζεται το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Με ανακοίνωσή του ο Κώστας Κατσιμίγας αναφέρει: “Από τα πρώτα Νομοθετήματα της παρούσας Κυβέρνησης, με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν αυτό της Κυβερνησιμότητας.

Το νομοθέτημα δεν ήταν τίποτε άλλο από την μεταβίβαση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των Περιφερειακών Συμβουλίων, στην Οικονομική Επιτροπή και σε άλλες θεματικές Επιτροπές, στις οποίες εκ του Νόμου, την απόλυτη πλειοψηφία έχει η παράταξη της πλειοψηφίας.

Στην Περιφέρειά μας βέβαια, εκτός από την απόλυτη πλειοψηφία των συμβούλων της παράταξης Μέτιου, πρέπει να προστεθεί και ο σύμβουλος της παράταξης Σημιτσή, που είχε στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο σύμβουλος των αποστατών της παράταξης Τοψίδη, που εκ του Νόμου, μαζί με τους «ανεξάρτητους» πλέον, πρώην χρυσαυγήτες, συγκροτούν και αυτοί ξεχωριστή παράταξη, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι κατέχουν και έμμισθες θέσεις της Διοίκησης Μέτιου.

Με όλες τις αρμοδιότητες μεταβιβασμένες στις ελεγχόμενες από την διοίκηση Επιτροπές, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο εκπροσωπούνται αναλογικά όλες οι Παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές, εισέρχονται όσα θέματα περισσεύουν ή όσα θέματα δεν πρόλαβαν ή δεν σκέφτηκαν να μεταβιβάσουν στις Επιτροπές.

Έτσι, σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συζητηθούν έξι θέματα που αφορούν :

  1. Την έγκριση περιβαλλοντικών όρων της μελέτης της νέας ΚΑΠ. (Δεν αφορά την ίδια νέα ΚΑΠ).
  2. Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για ένα έργο συντήρησης επαρχιακού δρόμου στη Ροδόπη.
  3. Την εξουσιοδότηση με δικαίωμα υπογραφής επιταγών.
  4. Την έγκριση παράτασης ωραρίου καταστημάτων για την Λευκή Νύχτα στην Κομοτηνή.
  5. Την χορήγηση άδειας εκτέλεσης τουριστικών δρομολογίων σε δύο βάρκες στον Έβρο.
  6. Την επικύρωση των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών.

Υπολογίζεται ότι ο χρόνος που απαιτείται για την συζήτηση των θεμάτων είναι 10 λεπτά, από τα οποία τα 5 θα είναι η εκφώνηση των θεμάτων.

Ευτυχώς που υπάρχουν και εννέα επερωτήσεις οι οποίες όμως ερωτώνται, απαντώνται από τη Διοίκηση, αλλά δεν συζητούνται από το σώμα.

… Προς Δόξαν της Αυτοδιοίκησης, της Δημοκρατίας και του Σεβασμού της Λαϊκής Ετυμηγορίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑