Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 22nd, 2022 | by fileto

0

Λαθροδιακινητές σε Ροδόπη και Έβρο

Συνελήφθησαν χθες (21-10-2022) το πρωί, σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε αρδευτικό κανάλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός διακινούμενου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής για νοσηλεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, στον οικισμό Φερών Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑