Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 3rd, 2023 | by fileto

0

Το αδιαχώρητο στο άνοιγμα της Ονειρούπολης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι από τη Δράμα, αλλά και όμορους νομούς άρχισαν να συρρέουν από νωρίς το απόγευμα στην «Ονειρούπουλη», την πρώτη ημέρα λειτουργίας της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης. Άλλοι για να τη γνωρίσουν και άλλοι για να ζήσουν για άλλη μια φορά τη χριστουγεννιάτικη μαγεία της. Νεράιδες, ξωτικά, τάρανδοι, καλικάντζαροι, χιονάνθρωποι, αλλά και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης, υποδέχθηκαν τους επισκέπτες και τους ξενάγησαν στο χριστουγεννιάτικο χωριό και στις ποικίλες δράσεις και παιχνίδια.

Για ένα περίπου μήνα η καρδιά των Χριστουγέννων θα χτυπά στη Δράμα. Τα σπιτάκια της  «Ονειρούπολη» φέτος φιλοξενούν δράσεις, όπως, μεταξύ άλλων, το Κέντρο Ενημέρωσης, το Ταχυδρομείο του Άη Βασίλη, που είναι γεμάτο με τη μαγεία των Χριστουγέννων και της Ονειρούπολης, το Σπίτι του Άη Βασίλη,  το Σπιτάκι των Ονείρων, το  Σπιτάκι του παραμυθιού και ο Πύργος του Πάγου. Επίσης, λειτουργούν Σπιτάκια με ενημερωτικό σκοπό για μικρούς και μεγάλους.

Η είσοδος στη θεματική περιοχή της Χριστουγεννιάτικης αγοράς και των ψυχαγωγικών παιχνιδιών, είναι ελεύθερη.

Στην Ονειρούπολη, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δωρεάν πολλές και ποικίλες δράσεις, όπως:

Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη: Η ευκαιρία για τα παιδιά να συναντήσουν τον Αϊ Βασίλη και να μοιραστούν τις ευχές τους.

Ζωγραφική προσώπου – Ατελιέ Ξωτικών: Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να μεταμορφωθούν σε ξωτικά με χρωματιστά πρόσωπα και παιχνίδια ζωγραφικής.

Το Σαπουνοποιείο της Ονειρούπολης: Μια δραστηριότητα για τους μικρούς μας φίλους που θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους μαγικό σαπούνι.

Το Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης: Στείλτε τις ευχές σας στους αγαπημένους σας μέσα από το ταχυδρομείο της Ονειρούπολης.

Πολλά άλλα “σπιτάκια” περιμένουν τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των Σπιτιών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, το Ραδιόφωνο της Ονειρούπολης, της Κυκλοφοριακής Αγωγής, του Συλλόγου Παραπληγικών, της Ενωσης Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής φιλοξενίας, της Λέσχης Lions Δράμας, του Ερυθρού Σταυρού, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Σπηλαίου της Αλιστράτης, των Φίλων των Ζώων και των Κοινωνικών Δομών. Οι δράσεις αυτές θα έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους επισκέπτες για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, όπως η αναπηρία, η προσφυγιά, η προστασία των ζώων και η κοινωνική αλληλεγγύη.

Το Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών της Ονειρούπολης θα παρέχει πληροφορίες για την Ονειρούπολη αλλά και για τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα της πόλης. Σκοπός είναι να βοηθήσει τους επισκέπτες να σχεδιάσουν το ταξίδι τους και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη διαμονή τους στην Δράμα.

Το πρόγραμμα

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Ανάγνωση παραμυθιών από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

18:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Δημιουργικός Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης Συκεών “ΕΣΤΙΑ” παρουσιάζει χορούς από τα νησιά του Βορειου Αιγαίου και την Εύβοια.

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

11:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Η Ένωση Κυριών Δράμας σε μια δράση για τους μικρούς φίλους της Ονειρούπολης με τίτλο “ Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα Χριστούγεννα”.

12:00 Κεντρική Σκηνή. Ημέρα μεγάλου εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας, Πολιούχο της Δράμας. Το Λύκειο Ελληνίδων προσφέρει το παραδοσιακό και πατροπαράδοτο έδεσμα της Βαρβάρας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑