Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 8th, 2023 | by fileto

0

Εγκληματική οργάνωση μετέφερε ηρωίνη και στην Ξάνθη

Μια εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της χώρας – όπου εμπλέκεται και η Ξάνθη – και η οποία ήταν πλήρως οργανωμένη με κάθε μέλος να έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο κατάφεραν να εξαρθρώσει η Αστυνομία. 

Ως «εγκέφαλος» της συμμορίας θεωρείται ένας 29χρονος ο οποίος είχε ως στενούς του συνεργάτες την 36χρονη σύντροφό του και τον ανήλικο – 17 ετών – γιο της.

Συνολικά οι αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τρεις άνδρες από την Ελλάδα ηλικίας 29, 22 και 17 ετών, καθώς και δύο γυναίκες ηλικίας 36 και 39 ετών από την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο 29χρονος, ο οποίος ήταν αρχηγικό μέλος της ομάδας, με άμεσους συνεργούς την 36χρονη σύντροφό του και τον 17χρονο γιο της, προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και στη συνέχεια τις αποθήκευε και τις μετέφερε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Ο 22χρονος με την 39χρονη ήταν επιφορτισμένοι με τη μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών από την πόλη της Αθήνας στην Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη.

Η εξάρθρωση

Το πρωί του Σαββάτου (7/1) αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή των Μαλγάρων, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 22χρονος και η 36χρονη. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στην ταπετσαρία της πόρτας 12 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρος 6 κιλών. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν επίσης κομμάτια υφασμάτων που είχαν εμποτίσει με πιπέρι έτσι ώστε να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό των ναρκωτικών από τους αστυνομικούς σκύλους.

Ο 29χρονος με την 36χρονη και τον νεαρό, εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου σε περιοχή της Αττικής και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην οικία που διέμεναν, όσο και σε δύο άλλους χώρους, τον έναν εκ των οποίων χρησιμοποιούσαν ως «καβάτζα», εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες ηρωίνης, κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, καθώς και χρηματικά ποσά.

Στα σπίτια και στα αυτοκίνητα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Ηρωίνη συνολικού βάρους 13,996 κιλών
  • 4 κινητά τηλέφωνα
  • ένα πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και μια επίσης πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης
  • Διάφορες αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων
  • Σακούλες με εμφανή ίχνη ηρωίνης
  • Πληθώρα αντικειμένων που χρησίμευαν στην αποθήκευση των ουσιών.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης από τα Πλημμελειοδικεία Θεσσαλονίκης και Ξάνθης για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, ενώ ο 29χρονος, ο 22χρονος αλλά και ο 17χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για εγκληματική ομάδα – συμμορία και κατά περίπτωση για πλαστογραφία και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑