Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 8th, 2024 | by fileto

0

Αναβάθμιση των τελωνείων Κήπων και Υψάλων

Την αναβάθμιση των συνοριακών τελωνείων Κήπων και Υψάλων συζήτησαν, μεταξύ άλλων, σε συνάντηση που είχαν εχθές στην Αθήνα, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής και ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας Σεζάι Ουτσαρμάκ.

Σκοπός των δύο πλευρών είναι να ενισχυθεί η διμερής συνεργασία στον τελωνειακό τομέα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και στο πλαίσιο αυτό προωθείται ένα κοινό σχέδιο δράσης, που θα περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία κοινών ομάδων συνεργασίας και κοινές εκπαιδεύσεις τελωνειακών υπαλλήλων, τόσο στην επιχειρησιακή ετοιμότητα με σκύλους ανιχνευτές όσο και στην ανάλυση εικόνων x-rays. Επιπλέον, εξετάστηκαν οι πρακτικές διευκόλυνσης του εμπορίου, όπως είναι η διενέργεια επαλήθευσης των πιστοποιητικών καταγωγής που εκδίδουν τα ελληνικά επιμελητήρια.

«Τα Τελωνεία έχουν πρωταρχικό ρόλο στη διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας στα σύνορά μας με την Τουρκία και στην επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης μέσω της διευκόλυνσης του εμπορίου», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Πιτσιλής, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός της σύσφιξης της συνεργασίας με την Τουρκία είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου και της συμβολής στην ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων με τη γειτονική χώρα.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη- επιμέλεια: Χρυσούλα Σαμουρίδου


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑