Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 20th, 2021 | by fileto

0

Εύκολος στόχος τα ΚΤΕΛ για πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 76.670 έλεγχοι, από τους οποίους οι 32.142 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 339 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, ως ακολούθως:

14 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

7 στο Βόρειο Αιγαίο,

6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

1 στη Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.250 ομοειδείς παραβάσεις.

199 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

– 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών,

– 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 3 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 23.181 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.679 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 450 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑