Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 11th, 2023 | by fileto

0

Φουλ διακινητών και λαθρομεταναστών στην ΑΜ-Θ

Συνελήφθησαν χθες (10-8-2023) σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου και της Καβάλας από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι σε Επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ ακολούθως ακινητοποιήθηκε το όχημα και ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην Εθνική οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ ακολούθως ακινητοποιήθηκε το όχημα και ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ο τρίτος διακινητής, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Συνελήφθησαν χθες (10-8-2023) το πρωί στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως οδηγός και συνοδηγός και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός-διακινητής αρχικά στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια σε σήματα στάσης των αστυνομικών ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συνοδηγός – διακινητής, την 1-8-2023 το μεσημέρι, στον κόμβο Αρδανίου, εντοπίσθηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και σε σήμα στάσης των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δεν συμμορφώθηκε προκειμένου με αυτό τον τρόπο να αποφύγει τη σύλληψή του.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα  και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑