Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 1st, 2022 | by fileto

0

Με βάρκες και με φορτηγά περνάνε οι μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (31-1-2022) το πρωί, σε περιοχές του Έβρου, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) διακινητές, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, πλησίον του οικισμού Μεγάλου Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από ανατροπή σε παρακείμενο αγροτεμάχιο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός των επιβαινόντων.

Επισημαίνεται ότι o δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Γεμιστής, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και μία φουσκωτή βάρκα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, Τυχερού και Φερών Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑