Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 3rd, 2022 | by fileto

0

Ενημερωτική ημερίδα για την ελεύθερη κίνησης ΑμεΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΘ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (2-12-2022) το απόγευμα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης, ενημερωτική ημερίδα με θέμα την προστασία της ελεύθερης κίνησης των ατόμων με αναπηρία, τη διασφάλιση της συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή χωρίς διακρίσεις και την ενδυνάμωση της θέσης των ατόμων αυτών στην Κοινωνία των Πολιτών.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «Περπατώ».

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων, για την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή και τα κοινωνικά αγαθά, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες στην καθημερινότητα τους.

Κατά την έναρξη της Ημερίδας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος κ. Πασχάλης Συριτούδης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επισήμανε το δικαίωμα των συμπολιτών μας με αναπηρία για κάθε δυνατή διευκόλυνση στην καθημερινότητα τους, με έμφαση σε ίσα δικαιώματα και ίσες ελευθερίες με όλους τους πολίτες της κοινωνίας.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και εισηγήσεις από:

  • τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αριστείδη ΜΩΥΣΙΑΔΗ,
  • τον Ψυχολόγο – Αστυνομικό κ. Δημήτριο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ,
  • την Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας, Φύλου και Ενδοοικογενειακής Βίας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κα Σεβαστή ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ,
  • την Αστυνόμο Β΄ Κωνσταντινιά ΧΡΗΣΤΑΚΙΔΟΥ, Προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Επιτελείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης,
  • τον Παραολυμπιονίκη – Αστυνομικό κ. Αντώνιο ΤΣΑΠΑΤΑΚΗ,
  • τον Υπαστυνόμο Β΄ Πέτρο ΝΤΕΛΗΓΙΑΝΝΗ, Αξιωματικό του Τμήματος Τροχαίας Δράμας,
  • τον Οργανωτικό Γραμματέα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννη ΛΥΜΒΑΙΟ και
  • τον Παραολυμπιονίκη – Φυσίατρο και Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «Περπατώ», κ. Αλέξανδρο ΧΕΛΜΟΥΤ ΤΑΞΙΛΔΑΡΗ.

Την ημερίδα παρακολούθησαν οι Διευθυντές και οι Υποδιευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, λοιπό αστυνομικό προσωπικό καθώς επίσης και εκπρόσωποι και μέλη Συλλόγων – Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία της Περιφέρειας.

Η Ελληνική Αστυνομία, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας, θα συνεχίσει και στο μέλλον να οργανώνει ανάλογες δράσεις στοχεύοντας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, προκειμένου όλοι να συμβάλλουμε στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων των πολιτών με αναπηρία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑