Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 14th, 2024 | by fileto

0

Συνεχίζουν να καίνε καλαμιές στον Νέστο

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε Σάββατο 13 Απριλίου 2024, το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή “Γερμανικά” στο Μοναστηράκι Δήμου Νέστου.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά και κάτοικοι του χωριού ως εθελοντές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά φαίνεται να εκδηλώθηκε μετά από καύση χόρτων σε κοντινό χωράφι και επεκτάθηκε, ενώ η αλλαγή των ανέμων, έκανε δύσκολο το έργο της κατάσβεσής της.

Τελικά, η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και κατασβέστηκε, αργά το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς – ευτυχώς – να αφήσει πίσω της, περεταίρω ζημιές.

Και πρόστιμο σε Ορεστιάδα και στη Θάσο

Συνελήφθη την 13 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Θάσου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην περιοχή «Βαραδούλι Σκάλα» Πρίνου Θάσου.

Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.

Επίσης διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, επέβαλε η πυροσβεστική υπηρεσία Ορεστιάδας σε ηλικιωμένο κάτοικο χωριού του δήμου Ορεστιάδας. Ο ηλικιωμένος την Παρασκευή το απόγευμα έβαλε φωτιά σε κλαδιά κοντά σε αγροτική έκταση.

Η φωτιά όμως επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις.

Το διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την πυροσβεστική επιβλήθηκε καθώς ο ηλικιωμένος δεν διέθεσε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑