Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 19th, 2022 | by fileto

0

Ενθρονίστηκε ο νέος μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος

Χαίρει και αγάλλεται σήμερα η πόλη της Δράμας αλλά και ολόκληρη η ιστορική Ιερά Μητρόπολη της Μακεδονίας καθώς ενθρονίστηκε ο νέος Ποιμενάρχης της, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και πλειάδας Μητροπολιτών.

Σήμερα, 19 Νοεμβρίου 2022, μία συμβολική ημερομηνία για την τοπική Εκκλησία, αφού πριν 17 περίπου χρόνια είχε ενθρονιστεί ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Παύλος.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης με τιμές και κάθε μεγαλοπρέπεια, με τις ιαχές του κόσμου “Άξιος” να κυριαρχούν, όπου ο Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμονας του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο και ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος τον καλωσόρισε εκ μέρους των δημοτών, προσφέροντάς του σε ένδειξη αγάπης ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

Ακολούθησε η αντιφώνηση του νέου Μητροπολίτη Δράμας, οποίος εμφανώς συγκινημένος τόνισε μεταξύ των άλλων: “Ἀποστέλλομαι ἀνάμεσά σας ὡς ὁ ἄγγελος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Δράμας, ὅπως ἀποκαλεῖ ἡ Ἀποκάλυψη τούς Ἐπισκόπους, ἐλπίζοντας ταπεινά νά μέ ἀναδείξει ὁ Κύριος γιά ἐσᾶς Ἄγγελο ἐπιστηριγμοῦ, διακονίας, συνέσεως, προσευχῆς καί διαρκοῦς ἐξαγγελίας τῶν ἀναριθμήτων καθημερινῶν δωρεῶν καί τῶν θαυμασίων Του.

Στην τελετή υποδοχής παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Σάμου κ. Ευσέβιος, Σερρών κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Κρήνης κ. Ιουστίνος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Καρπενησίου Γεώργιος, Φιλίππων κ. Στέφανος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και Καστορίας κ. Καλλίνικος.

Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε όταν κατά την υποδοχή παιδιά των κατασκηνώσεων και των κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, την οποία υπηρέτησε ο κ. Δωρόθεος έως και την ημέρα της εκλογής του πλησίον του Γέροντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γουμενίσσης κ. Δημητρίου τραγούδησαν για τον νέο Επίσκοπο, εκφράζοντας τα όμορφα συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης για εκείνον.

Ακολούθησε πομπή με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, αγήματος του Στρατού, εκπροσώπων Συλλόγων με ελληνικές σημαίες και τα λάβαρά τους ως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου της Δράμας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.