Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 20th, 2023 | by fileto

0

Βαριές ευθύνες για την φωτιά στον Έβρο…

ΕΝΩ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ…

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη για να συγκρατήσουν τις φλόγες, ωστόσο ένα δύσκολο πρωί ξημέρωσε στην περιοχή με την Πυροσβεστική να κάνει λόγο για καμένα σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα της Αλεξανδρούπολης.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πετούν και τα εναέρια μέσα τα οποία βρίσκονται πλέον στη μάχη της κατάσβεσης.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό που μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, το κύριο μέτωπο βρίσκεται νότια του οικισμού Λουτρά καθώς και προς Αγνάντια.

Σημείωσε επίσης ότι πιο δυτικά όπου υπήρχαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στα χωριά Αγνάντια και Άνθεια «είναι πιο ελεγχόμενα τα πράγματα» και γι’ αυτό το λόγο έχει δοθεί στην κυκλοφορία και η νέα Εγνατία Οδός που είχε διακοπεί από το μεσημέρι του Σαββάτου.


Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις ζημιές σε σπίτια και οχήματα τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμα η καταγραφή των ζημιών, ενώ τόνισε ότι «δεν είναι μία συνηθισμένη πυρκαγιά. Αυτό το οποίο αντιμετωπίζαμε όλοι οι πυροσβέστες παγκοσμίως είναι ότι τα βράδια συνήθως κοπάζουν τα φαινόμενα, πέφτει ο αέρας και ανεβαίνει η υγρασία. Δεν συνέβη σε αυτή τη φωτιά».

Άνεμοι έως οκτώ μποφόρ

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι άνεμοι πού πνέουν στην περιοχή έφτασαν και τα οκτώ μποφόρ κάποια στιγμή.

Για το λόγο αυτό όλες οι δυνάμεις δίνουν μάχη για να σταματήσουν την πορεία της πυρκαγιάς. Εκτός από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες δίνουν μάχη με τις φλόγες με την συνδρομή μεγάλων δυνάμεων του στρατού, της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
Στα μέτωπα της πυρκαγιάς δίνουν μάχη συνολικά 176 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με 10 πεζοπόρα τμήματα και 31 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ αναμένεται να σταλούν άλλα δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑