Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 28th, 2022 | by fileto

0

Η σοδειά της ημέρας 5 διακινητές και 17 λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν την 27 και 28-9-2022 σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου και της Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Δράμας, πέντε (5) διακινητές, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, ο ι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι πλησίον του οικισμού Φαναρίου Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, διότι ο ένας οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δεύτερος, ο οποίος μετέφερε δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην δεύτερη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, επίσης το μεσημέρι σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν μία αλλοδαπή, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην επαρχιακή οδό Καλαμπακίου – Νικήσιανης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα προκειμένου να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης, Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Παρανεστίου Δράμας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑