Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 18th, 2023 | by fileto

0

Οι ψησταριές του Ξανθιώτη Κοττάκη έχουν σουξέ!

Μια σειρά από ψησταριές οι οποίες κατασκευάζονται στην Ξάνθη, και κάνουν τον γύρο της Ελλάδας, δημιούργησε και λάνσαρε στην αγορά το Εργοστάσιο Σιδήρου «Κωττάκης» που έχει έδρα το 2ο χλμ Διομήδειας – Λεύκης. 

Σε πείσμα των καιρών, η παραδοσιακή βιοτεχνία με μακρά παράδοση στην κατασκευή κάγκελων συνεχίζει να εξελίσσεται, επεκτείνοντας τον κύκλο δραστηριοτήτων της. 

Η κατασκευή ψησταριών ξεκίνησε ως ένα… πείραμα αρχικά, το οποίο γρήγορα επεκτάθηκε σε μαζική παραγωγή μιας και βρήκε αποδέκτες σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για ψησταριές ελληνικής κατασκευής, ιδιαίτερα ανθεκτικές σε προσιτές τιμές. 

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται τεχνολογία νέας γενιάς, με προηγμένα συστήματα τεχνολογία cnc/laser, μέσα στις εγκαταστάσεις της βιοτεχνίας. 

Το Εργοστάσιο Σιδήρου «Κωττάκης» μάλιστα έχει λανσάρει ήδη στην αγορά μια ειδική κατηγορία με οικονομικές ψησταριές, ενώ μπορεί κανείς να παραγγείλει μια ψησταριά κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες του, με συγκεκριμένες διαστάσεις και υλικά κατασκευής. 

Στην αγορά επίσης κυκλοφορούν από τη ίδια βιοτεχνία φορητές ψησταριές που επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά, αλλά και διάφορα άλλα είδη ψησταριών όπως κρεμαστές και βαρέου τύπου. 

Μάλιστα για τις εν λόγω ψησταριές έχουν δείξει ενδιαφέρον καταναλωτές τόσο στην Αυστραλία όσο και στη Γερμανία. 

«Στη αρχή ξεκίνησα να κατασκευάζω τις ψησταριές σαν χόμπι. Γρήγορα ωστόσο υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από καταναλωτές και έτσι αποφάσισα να επενδύσω περισσότερο στις ψησταριές, αν και δεν αποτελούν την κύρια εμπορική δραστηριότητα της βιοτεχνίας μας. Επένδυσα σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό ώστε να επιστρατεύσουμε καινοτόμες μεθόδους κατασκευής, για καλύτερο αποτέλεσμα» εξηγεί ο Μανώλης Κωττάκης, ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας. 

«Σήμερα υπάρχει ζήτηση για τις ψησταριές, που κατασκευάζονται αποκλειστικά μέσα στη βιοτεχνία μας, από όλη την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού όπως η Αυστραλία και η Γερμανία. Διαθέτουμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να είμαστε σε θέση σήμερα να κατασκευάσουμε μια ψησταριά έτσι ακριβώς όπως την θέλει ο πελάτης. Στις διαστάσεις και με τα υλικά της αρεσκείας του καθενός» προσθέτει ο ίδιος. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις ψησταριές made in Ξάνθη, που κερδίζουν διαρκώς έδαφος, μπορεί κανείς να βρει στο Kottakis.com ενώ υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης και μέσω Viber στο 6932250835 καθώς και μέσω Skroutz, από την επίσημη σελίδα της βιοτεχνίας. 

πηγη: www.xanthinea.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑