Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 6th, 2023 | by fileto

0

Οι Εβρίτες ξεσηκώνονται, οι υπόλοιποι …κοιμούνται

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δεκάδες πολίτες από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και σε κεντρικά σημεία της πόλης το Σάββατο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τις Φέρρες με αυτοκίνητα και μηχανές, ζητώντας ασφαλείς δρόμους για τις μετακινήσεις τους.

Αφορμή για τη συγκέντρωση είναι τα μαζικά δυστυχήματα που σημειώνονται στην περιοχή, κυρίως στην Εγνατία Οδό, από διακινητές μεταναστών οι οποίοι οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα.

Θυμίζουμε ότι δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν, όταν αυτοκίνητα διακινητών κινήθηκαν αντίθετα στην Εγνατία Οδό και συγκρούστηκαν με τα οχήματα που επέβαιναν.

Να σημειώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται στην αρχή της επόμενης εβδομάδας να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την ασφάλεια στους αυτοκινητόδρομους, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Να σημειωθεί ότι το 90% των περιστατικών σημειώνονται όταν οι οδηγοί, διακινητές, των οχημάτων κάνουν αναστροφή στο δίκτυο,  δηλαδή εισέρχονται κανονικά στο ρεύμα στην Εγνατία Οδό, όταν δουν ότι υπάρχει κάποιο περιπολικό της αστυνομίας από πίσω τους αισθανθούν κίνδυνο, δεν διστάζουν οδηγήσουν ανάποδα στο ρεύμα κυκλοφορίας και τότε τα πράγματα γίνονται πραγματικά επικίνδυνα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑