Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 15th, 2022 | by fileto

0

Κόψανε το ρεύμα στο σχολείο του Κάλχα!

Με ανακοίνωσή του ο Αντώνης Γραβάνης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής αναφέρει καταγγελία του δημοτιού του συμβούλου Κώστα Μάινα:

«Κόπηκε» το ρεύμα στο νηπιαγωγείο στον οικισμό Κάλχα για χρέη του Δήμου Κομοτηνής

Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου της Σύμπραξης Προοπτικής και μέλους της σχολικής επιτροπής κ. Μάινα Κώστα: «Τεράστιο κοινωνικό θέμα έχει προκύψει με τα χρέη του Δήμου Κομοτηνής προς τους παρόχους ενέργειας για τα σχολεία, καθώς στο νηπιαγωγείο του Κάλχα «κόπηκε» το ρεύμα την Πέμπτη 08/12/2022, επειδή ο Δήμος Κομοτηνής έχει σωρεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε χρέη

. Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε δημόσια τοποθετηθεί και ζητήσει από τον Δήμαρχο κ. Γκαράνη και τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, που ορίζονται από αυτόν, την διευθέτηση των οφειλών.

Θυμίζουμε ότι τα χρέη δημιουργήθηκαν από τότε που ανέλαβε η Διοίκηση Γκαράνη η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την εξέλιξη, καθώς οι σχολικές επιτροπές ανήκουν στο Δήμο Κομοτηνής.Επιπλέον τονίζουμε το γεγονός ότι σε κανέναν άλλο Δήμο πανελλαδικά δεν κόπηκε ρεύμα σε σχολείο λόγω χρεών.

Την ίδια στιγμή που η διοίκηση του κ.Γκαρανη πανηγυρίζει για τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα στην ιστορία του Δήμου Κομοτηνής με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, στα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής κόβουν το ρεύμα.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξή ο κ. Γκαράνης, την Παρασκευή 09/12/2020 σε τοπικό ΜΜΕ, δήλωνε ότι κανένα σχολείο του Δήμου Κομοτηνής δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα.

Επομένως ή ο Δήμαρχος δεν έχει ιδέα τι γίνεται στο Δήμο Κομοτηνής ή έλεγε εν γνώσει του ψέματα στους δημότες. Πραγματικά δεν γνωρίζουμε τι είναι χειρότερο.

Τα ερωτήματα που τίθενται δημόσια είναι τα εξής:

1) Να ανησυχούν η εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και μαθητές για άλλες διακοπές ρεύματος;

2) Ποιο είναι το συνολικό χρέος του Δήμου Κομοτηνής στους παρόχους ενέργειας για τα σχολεία;

3) Επειδή οι οχλήσεις για διακοπές ρεύματος συμβαίνουν σε πολλά σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, πότε θα σταματήσει αυτό το πρωτοφανές στα ελληνικά δεδομένα ντροπιαστικό φαινόμενο για το Δήμο Κομοτηνής;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑