Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 10th, 2024 | by fileto

0

Ζητά Υπουργείο Ελληνισμού ο Κώστας Καρράς

ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΦΟΕΡΜΠΑΧ

Ένα νέο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (MINISTERIUM FÜR HELLENISMUS) ζητά με τεκμηριωμένη άποψη ο πρώην Προέδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας Κώστας Καρράς (σήμερα είναι στη θέση αυτή ο Πάνος Δροσινάκης).

Σήμερα στη Στουτγάρδη βρίσκεται ο έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών που θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Φόερμπαχ!

Στην πρόσκλησή που μας απέστειλε ο Κώστας Καρράς σημειώνει:

Η Στουτγάρδη βρίσκεται στο κέντρο της δράσης.

Μετά τον μεγάλο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας στις 24 Φεβρουαρίου 2024 και την επιστημονική ημερίδα στις 2 Μαρτίου 2024, έρχεται στην πόλη μας ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Κώτσηρας.

Θα μιλήσει στις 10 Μαρτίου και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα της εκκλησίας του S-Feuerbach.

Μία από τις προτάσεις που έγιναν στην ημερίδα ήταν η πρόταση του πανεπιστημιακού καθηγητή Βασίλη Φθενάκη για τη δημιουργία ενός υπουργείου για τον (απόδημο) Ελληνισμό. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ).

Πιστεύω ότι το αίτημα αυτό πρέπει να μπει στην κορυφή του καταλόγου των αιτημάτων μας.  Και μάλιστα, θα έλεγα ότι το αίτημα θα έπρεπε να είναι: Υπουργείο Ελληνισμού. (χωρίς απόδημο).

Έδρα αυτού του υπουργείου να γίνει η Θεσσαλονίκη. Και θα ήταν μάλιστα νοητό το Υπουργείο Μακεδονίας και Βορείου Ελλάδος να αντικατασταθεί από το νέο Υπουργείο Ελληνισμού, Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε εύκολα να λύσουμε το πρόβλημα της στέγασης.

Υποβάλλω την πρόταση στους 11 συναδέλφους που συμμετείχαν από την αρχή στη διοργάνωση της ημερίδας της 2ας Μαρτίου 24 και αν συμφωνήσουμε, θα τη διαβιβάσω στον Υφυπουργό.

Σας παρακαλώ να μου απαντήσετε τις επόμενες ώρες. Το αργότερο μέχρι την έναρξη της ομιλίας του υφυπουργού. 10 Μαρτίου, 6.00 μ.μ.

Κώστας Καρράς…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑