Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 8th, 2022 | by fileto

0

Ο Μπαταλογιάννης ζητά βοήθεια για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Οι πρόσφυγες από την Ουκρανία θέλουν έμπρακτα την στήριξή μας και όχι σέλφι επικοινωνιακού τύπου

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου, η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή», και ο επικεφαλής μας Δημήτρης Μπαταλογιάννης, προσπάθησε να δώσει τον λόγο σε μια πρόσφυγα από την Ουκρανία που βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου μας, προκειμένου να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα μεγάλα προβλήματα σίτισης και παράλληλα ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός συλλογής τροφίμων από τους δημότες μας για τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους από την πολύπαθη χώρα που ισοπεδώνεται και μετράει χιλιάδες νεκρούς.

Μετά από αυτό και έπειτα από πολλές μεγαλοστομίες, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, να ενεργοποιήσει καθυστερημένα τον μηχανισμό, και απηύθυνε έκκληση στους Δημότες μας να προσφέρουν τρόφιμα στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Θέσαμε επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι διαμένοντες στον Δήμο μας πρόσφυγες από την Ουκρανία που είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά και έχει να κάνει με την στέγασή τους.

Αυτή την εποχή είναι φιλοξενούμενοι σε τουριστικά καταλύματα τα οποία είναι άδεια, αλλά τους επόμενους μήνες με την άφιξη τουριστών θα πρέπει να αναζητηθεί στέγη ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή διαμονή, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν να αναζητήσουν και κάποια εργασία εποχική, μια και η περιοχή μας έχει ανάγκη από εργατικά χέρια.

Προτείναμε μάλιστα να επιμείνουμε σε προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να φιλοξενηθούν μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν στις κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου, όπου υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι διαμονής.

Ο κύριος Δήμαρχος, μας είπε ότι έστειλε έγγραφο στο Υπουργείο του οποίου αρμοδιότητα είναι η λειτουργία των Κατασκηνώσεων και πήρε αρνητική απάντηση…

Η απάντησή του επειδή μας φάνηκε ότι ήταν …ξεκάρφωτη και προφανώς ήθελε να αποφύγει περαιτέρω συζήτηση και να κλείσει το θέμα, ζητούμε να μας παραθέσει την αλληλογραφία που είχε με το αρμόδιο Υπουργείο και την γραπτή αρνητική απάντηση που πήρε….

Παράλληλα μας ξένισε η όλη προσπάθειά του, να καλύψει την αδυναμία μιας σωστής φιλοξενίας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία για τους οποίους όπως λέει νοιάζεται, χρησιμοποιώντας  επικοινωνιακού τύπου φωτογραφίες και σέλφι. … θέλοντας να φέρει κοντά Ρώσους και Ουκρανούς και να αποτελέσει γέφυρα φιλίας για τους δύο λαούς!

Εμείς φυσικά του ευχόμαστε να πετύχει στον ρόλο του Ειρηνοποιού, αλλά ζητάμε επίμονα να δώσει λύση στην διαμονή των λίγων Ουκρανών γυναικών και παιδιών που ζούνε το μαρτύριο της προσφυγιάς και ζητούν από εμάς ως Δημοτική Αρχή και κάνουμε πράξη αυτά που …μεγαλόστομα λέμε!

Περιμένουμε και ελπίζουμε ότι αντί για μια ακόμη σέλφι, ο Δήμαρχος θα πάρει μια σοβαρή απόφαση να λύσει το πρόβλημα διαμονής των Ουκρανών προσφύγων με αξιοπρεπή και ανθρώπινο τρόπο!

Για την ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Ο επικεφαλής της παράταξης

Δημήτρης Μπαταλογιάννης

Ελευθερούπολη, 08 Απριλίου 2022.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑