Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 3rd, 2023 | by fileto

0

Γιορτές και πανηγύρια

Άλλη μία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ παρακολουθήσαμε την Παρασκευή, κατά την οποία η Διοίκηση αποκάλυψε τα πραγματικά της ενδιαφέροντα για την περιοχή μας και τα οποία είναι οι γιορτές και τα πανηγύρια!

Προς μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε τις εισηγήσεις για την τροποποίηση του Προγράμματος Δράσης της Διοίκησης να περιέχουν μόνο γιορτές, πανηγύρια και «χαβαλέ», που είναι ηλίου φαεινότερο ότι αποσκοπούν σε συλλογή ψήφων και όχι σε πραγματική πολιτιστική δραστηριότητα. Η Περιφερειακή Σύνθεση μέσω του επικεφαλής της Χριστόδουλου Τοψίδη έχει καταγγείλει πολλές φορές την έλλειψη οργάνωσης από πλευράς Διοίκησης σε ό,τι αφορά το πολιτιστικό προϊόν του τόπου μας, την κακοδιαχείριση του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής και μας επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά.

Φυσικά και είμαστε υπέρμαχοι της στήριξης των πολιτιστικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια μας, αλλά αυτή η στήριξη πρέπει να παρέχεται με οργανωμένο σχέδιο και σωστό προγραμματισμό.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι δυνατόν να δαπανώνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε γλέντια την ώρα που στερούμαστε βασικών υποδομών όπως για παράδειγμα οι ελλείψεις του Ειδικού Σχολείου στην Ξάνθη.

Άλλο ένα 5ωρο χάθηκε σε ανούσιες συζητήσεις και «τυπικές» απαντήσεις στις επερωτήσεις μας που αφορούσαν σε ζητήματα ουσίας και διαχείρισης της καθημερινότητας των πολιτών της ΑΜΘ. Ζητήσαμε αναλυτική παρουσίαση της καταγραφής που έχει γίνει στις γέφυρες της Περιφέρειας ΑΜΘ και η απάντηση που πήραμε ήταν «οι υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους».

Ζητήσαμε ενημέρωση για την κατάσταση σημαντικών οδικών αξόνων και η απάντηση ήταν «ναι μεν, αλλά».

Δεν μπορούμε βέβαια να παραβλέψουμε την εκτροπή του αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη όταν στη συζήτηση για τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας στην Επιτροπή Διαχείρισης του προγράμματος Leader, έκανε απρεπείς υποδείξεις στην παράταξή μας.

Γενικά, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε τον πανικό της Διοίκησης καθώς τα μέλη της έχουν αντιληφθεί πλέον ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα και ότι ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Είναι προφανές ότι η Διοίκηση Μέτιου βρίσκεται σε αποδρομή και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να γαντζωθούν στην εξουσία. Όμως να είναι σίγουροι ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει το αναπτυξιακό μέλλον της Περιφέρειας μας προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροπολιτικά συμφέροντα.

(από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Σύνθεσης)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑