Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 9th, 2022 | by fileto

0

Η Ντόρα στη Θράκη με ειδική αποστολή!

Συναντήσεις με διάφορους φορείς είχε κατά την διήμερη επίσκεψή της στην Ροδόπη η Επικεφαλής της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης κ. Ντόρα Μπακογιάννη, βρέθηκε σε αυτή, συνοδευόμενη από τον κ. Θόδωρο Ρουσόπουλο και Δημήτρη Καιρίδη  με την ευκαιρία της έλευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Το απόγευμα της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου συναντήθηκε με το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στα μέλη του οποίου παρέδωσε από κοντά το Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης και συζήτησε περαιτέρω την εφαρμογή του.

Εξέφρασε δε τη χαρά της γιατί αναγνωρίστηκε η προσπάθεια που έγινε, με την παιδεία να έχει κεντρικό ρόλο στον Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Θράκης ως μοχλός κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, σημειώνοντας πως το ΔΠΘ θα είναι βασικός πυλώνας στην κατεύθυνση αυτή.

Την ίδια μέρα συνάντησε τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, αλλά και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στην επίσημη υποδοχή του οποίου παρέστη.

Το πρωί της Τετάρτης συναντήθηκε με τους μουφτήδες της Θράκης, καθώς και με τα ΔΣ των Διαχειριστικών Επιτροπών Μουσουλμανικής Περιουσίας της Θράκης, με τους οποίους συζήτησε θέματα της μειονότητας, και πως αυτά αντιμετωπίζονται από το πόρισμα της επιτροπής.

 Τέλος το απόγευμα είχε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές ανάπτυξης της Θράκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑