Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 9th, 2023 | by fileto

0

Η διακίνηση λαθρομεταναστών με φορτηγά συνεχίζεται…

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (8 και 9-12-2023) σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στις πρώτες δύο περιπτώσεις, χθες το πρωί δύο διακινητές οδηγώντας Δ.Χ.Φ. οχήματα (ρυμουλκά μετά των ρυμουλκουμένων), μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι είχαν αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο των οχημάτων, στη μία περίπτωση τριανταένα (31) μη νόμιμους μετανάστες και στη δεύτερη περίπτωση εικοσιεννέα (29) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον τέταρτο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Διδυμοτείχου και Σαπών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑