Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 23rd, 2023 | by fileto

0

Αλλοδαπός εξαπατούσε πολίτες με το κόλπο του τροχαίου

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο υποθέσεις απατών εκ των οποίων μία τετελεσμένη και μία σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το Σάββατο (21-10-2023) σε βάρος ημεδαπών, στην Ορεστιάδα.

Σάββατο πρωί στην Ορεστιάδα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας, ένας αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, καλούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενοι τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους.

Τελικά, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν μία ημεδαπή, πείθοντάς την να συγκεντρώσει χρήματα και στη συνέχεια να τα παραδώσει σε προκαθορισμένο σημείο στον παραπάνω συλληφθέντα δράστη, ενώ επιχείρησαν να εξαπατήσουν και ακόμη μία ημεδαπή, χωρίς να τα καταφέρουν.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον ανωτέρω αλλοδαπό δράστη, ο οποίος είχε μεταβεί έξωθεν της οικίας της παθούσας, που είχαν υποδείξει οι συνεργοί του και παρέλαβε χρήματα τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

Επιπλέον κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τού και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑