Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 10th, 2022 | by fileto

0

Νέο σοκ στη Δράμα με υπάλληλο σούπερ μάρκετ

Μια σοκαριστική υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με έναν 43χρονο, υπάλληλο σούπερ μάρκετ, στη Β. Ελλάδα να συλλαμβάνεται ως κάτοχος τεράστιας ποσότητας τέτοιου υλικού.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο όγκο υλικού παιδικής πορνογραφίας που έχει βρεθεί στην κατοχή ενός ατόμου εντός των ελληνικών συνόρων. Συγκεκριμένα, στην κατοχή του 43χρονου εντοπίστηκαν 2,5 εκατ. φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Οι αρχές, κατάφεραν να εντοπίσουν τον άνδρα που διαμοίραζε το υλικό μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών, αξιοποιώντας στοιχεία από έρευνα των Γαλλικών αρχών στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet), που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του περασμένου έτους. Έπειτα από ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Στα πλαίσια στοχευμένης επιχείρησης που έλαβε χώρα την προηγούμενη Παρασκευή, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνέλαβαν τον 43χρονο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes. Μέσα σε αυτούς οι αστυνομικοί εντόπισαν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 Τerrabytes, ο μεγαλύτερος όγκος που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα από τις ελληνικές αρχές στην κατοχή ενός ατόμου. Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και αφού οδηγήθηκε σε Εισαγγελέα και Ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑