Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 25th, 2022 | by fileto

0

Μεγάλο ενδιαφέρον προσκυνητών για το Άξιον Εστί στην Κομοτηνή

Όπως σημειώνει η εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ:

Η πόλη μας θα υποδεχθεί την εικόνα την Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου στις 18:30 και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τους δημάρχους Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών και Ιάσμου και με τις διευθύντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην περιοχή μας με αφορμή την έλευση της εικόνας.

Να σημειωθεί ότι η εικόνα θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, ενώ καθ’ όλη την παραμονή της εδώ θα την συνοδεύουν άνθρωποι του Αγίου Όρους.

Επίσης αφού η εικόνα βγαίνει από το Άγιο Όρος είναι μια μοναδική ευκαιρία για τις γυναίκες να την προσκυνήσουν. 

Πρόσκληση έχει σταλθεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, όπως επίσης και στους 82 Μητροπολίτες της Ελλάδος.

Παρόντες δεν δύνανται να είναι όλοι, όμως αρκετοί από τους Μητροπολίτες θα είναι εδώ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα είναι στη πόλη μας την Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου στις 19:00, όπου θα γίνει η υποδοχή του στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει την Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου στον καθεδρικό ναό στις 07:00 και στις 13:00 θα βρεθεί στον ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σαπών. Πιο μπροστά στις 10:45 ο Πατριάρχης θα κάνει επίσκεψη στη Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος…

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 18:30 υποδοχή ιεράς εικόνας Παναγίας του “Άξιον Εστί” στη δυτική είσοδο της πόλης (άγαλμα Ελευθέριου Βενιζέλου) και λιτανεία στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Στις 19:00 επίσημη υποδοχή στο ηρώο της πόλης. Προσφωνήσεις από τους: Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.  Πανατελήμονα, περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη. Αντιφώνηση πρωτεπιστάτου Χριστόφορου Ιβηρίτου. Στις 19:30 επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Προσφωνήσεις μητροπολίτου και πρωτεπιστάτου.
 

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 07:00 όρθρος και θεία λειτουργία. Στις 11:00 υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη στο δημαρχιακό μέγαρο. Στις 18:00 πανηγυρικός εσπερινός εορτής Γενεθλίου της Θεοτόκου. Στις 19:00 επίσημη δοξολογία επί τη Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.
 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 07:00 πατριαρχική Χοροστασία επί της Εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Απόδοση ανώτατης τιμητικής διάκρισης της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής στους: Πρωτεπιστάτη Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους Άθω Χριστόφορο Ιβηρίτη και Άρχοντα της Μ.Χ.Ε. και πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αθανάσιο Μαρτίνο.Στις 10:45 επίσκεψη στη Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Στη 13:00 επίσημη δοξολογία επί τη Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στον ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σαπών. Στις 18:00 εσπερινός και Παρακλητικός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο.Στις 20:30αγρυπνία.
 

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 07:00 όρθρος και θεία λειτουργία. Στις 11:00υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο στην έδρα της Περιφέρειας. Στις 12:00  υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από τον αντιπεριφερειάρχη Ν. Ροδόπης Νικόλαο Τσαλικίδη στην έδρα της Αντιπεριφέρειας.Στις 18:00 εσπερινός και Παρακλητικός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στις 19:00 υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από τον πρύτανη του ΔΠΘΑλέξανδρο Πολυχρονίδη και των πρυτανικών αρχών στην Πρυτανεία του Δ.Π.Θ. Στις 21:00 αγρυπνία.
 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 07:00 όρθρος και θεία λειτουργία. Στις 10:00 επίσκεψη στη Μονή Οσίου Μαξίμου του Καυσοκαλύβη Παπικίου Όρους και ξενάγηση στο Παπίκιο Όρος. Στις 18:00 εσπερινός και Παρακλητικός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο.
 

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 07:00 όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Στις 11:00 υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή ΑΜΘ υποστράτηγο Πασχάλη Συριτούδη και του αστυνομικού διευθυντή Ροδόπης ταξίαρχο Μιχάλη Σεβδυνίδη. Στις 18:00 εσπερινός και Παρακλητικός Κανών στην Υπεργαία Θεοτόκο. Στις 19:00 επίσκεψη στην κωμόπολη του Ιάσμου. Υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας στο ναό Αγίου Νικολάου και προσφωνήσεις δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιάσμου, πρωτοπρεσβύτερου Σταύρου Κολιούση. Στις 20:30 αγρυπνία.
 

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 07:00 όρθρος και θεία λειτουργία. Στις 11:00 επίσημος αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 στον αύλειο χώρο του καθεδρικού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, παρουσία αντιπροσωπείας των σχολείων της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης της πόλης. Στις 11:30 αναχώρηση Ιεράς Εικόνας Παναγίας του «Άξιον Εστίν» και της Ιεράς Κοινότητας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑