Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 15th, 2022 | by fileto

0

“Μνημείο” ασυνέπειας Μουριάδη για Φιλίππους

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΉΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

«“Μνημείο”… ασυνέπειας η διοίκηση του Δήμου Καβάλας απέναντι στο Οικουμενικό Μνημείο των Φιλίππων…

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος επισημαίνει: «Συμπληρώθηκαν ήδη έξι (6) χρόνια, κι ακόμη να συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης και Αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, που έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ!

Ποιος φταίει; Μα η Δημοτική Αρχή, που επί τρία χρόνια δεν προχώρησε ούτε ένα βήμα στην αξιοποίηση ενός τέτοιου τοπόσημου, που είναι ένα τεράστιο αναπτυξιακό “δώρο” που δόθηκε στον Δήμο μας.

Δεν μπορεί η διοίκηση του Δήμου Καβάλας “να κλείνει τα μάτια της” στην οικουμενικότητα των Φιλίππων, που ταυτίζεται με ιστορικά γεγονότα παγκόσμιας σημασίας: την ιστορική Μάχη των Φιλίππων το 42 π.Χ., που άλλαξε την πορεία του αρχαίου κόσμου, αλλά και την άφιξη του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου, για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό έδαφος, με την έναρξη των ιστορικών Περιοδειών του.

Δυστυχώς, αυτά είναι άγνωστα κεφάλαια για τη διοίκηση του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη, ο οποίος ούτε σχέδιο έχει αλλά ούτε και διάθεση για την τουριστική ανάδειξη του Μνημείου, που μπορεί να αποφέρει υψηλή προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη του Δήμου Καβάλας, και κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Οι δημότες μας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Ούτε οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Φιλίππων να συνεχίζουν να δυσφορούν, που ακόμη και εκδηλώσεις του ομώνυμου Φεστιβάλ Φιλίππων διοργανώνονται από τη Δημοτική Αρχή μακριά… από τον φυσικό τους χώρο».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑