Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 25th, 2022 | by fileto

0

Παγοδρόμια οι δρόμοι στην ΑΜ-Θ….

Χιόνια στα ορεινά, τσουχτερό κρύο στα πεδινά και δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε…γυαλί από τον παγετό, συνθέτουν την εικόνα του καιρού στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στα ορεινά της Ξάνθης και της Ροδόπης όπου ο υδράργυρος έχει υποχωρήσει αρκετά και τα πάντα είναι παγωμένα.

«Αν και είμαστε μαθημένοι σε χαμηλές θερμοκρασίες, τούτο το κρύο είναι πρωτοφανές. Δεν μπορεί κανείς να σταθεί έξω», δήλωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Αρριανών, Νιχάτ Δελή Χασάν.

Τα μηχανήματα του δήμου κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς, αλλά σε σημεία που δεν τα βλεπει ο ήλιος υπάρχει στρώμα παγετού και το οδόστρωμα είναι επικίνδυνο.

«Περνούν τα μηχανήματα, καθαρίζουν κι από πίσω παγώνουν τα πάντα», ανέφερε ο κ. Δελή Χασάν.

Και στα ορεινά της Ξάνθης ο παγετός δυσκολεύει τις μετακινήσεις ανθρώπων και οχημάτων, ενώ σε κάποιους ορεινούς οικισμούς υπάρχει και αρκετό χιόνι.

Τα σχολεία είναι κλειστά σε όλο το νομό της Ξάνθης λόγω των πολικών θερμοκρασιών, αλλά και στους δήμους Μαρώνειας-Σπαών και Αρριανών στη Ροδόπη.

Κλειστά είναι επίσης στους δήμους Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου στην Καβάλα. Μόνο στον δήμο Καβάλας ανοίγουν αύριο.

Η τροχαία συνιστά στους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να είναι εξαιρετικά προσεχτικοί και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ενώ για την κίνηση στα ορεινά καλό θα είναι να έχουν εφοδιαστεί με αλυσίδες.

ΠΗΓΗ: Voria.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑