Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 23rd, 2023 | by fileto

0

Δορυφορική αποκάλυψη καταστροφής στον Έβρο

Νέες δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, η οποία καίει για πέμπτη ημέρα, την ώρα που συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες από δορυφόρο που έδωσε στη δημοσιότητα η Maxar Technologies είναι από την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη από την 21η Αυγούστου και αποτυπώνουν τον πυκνό καπνό, αλλά και τις προσπάθειες των εναέριων μέσων για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. 

Αλεξανδρούπολη: Δύσκολη η κατάσταση

Η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη παραμένει δύσκολη για πέμπτη συνεχή ημέρα. Από το πρωί τα εναέρια μέσα έχουν μπει στη μάχη, συνδράμοντας τις επίγειες δυνάμεις, στην προσπάθεια να τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Δαδιά, τη Μελία, τη Λεπτοκαρυά και τη Συκορράχη.

Η φωτιά στη Δαδιά καίει για τρίτη ημέρα. Υπενθυμίζεται ότι κοντά στο δάσος, στην περιοχή Άβαντας, εντοπίστηκαν χθες 18 άνθρωποι απανθρακωμένοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά και οι αρχές εκτιμούν πως ήταν μετανάστες οι οποίοι είχαν μπει παράτυπα στη χώρα.

Από τις δασικές υπηρεσίες του νομού εκτιμούν πως αν δεν τελειώσει η πυρκαγιά της Δαδιάς, δεν θα «ηρεμήσει» ο νότιος Έβρος. Ως παράδειγμα, μιλώντας στο ΑΠΕ, αναφέρουν τον οικισμό της Μελίας. Αν και η φωτιά που εκδηλώθηκε εκεί το Σάββατο έχει σβήσει, ο οικισμός απειλείται ξανά, από το πύρινο μέτωπο που κατεβαίνει από τη Δαδιά.

Οι οικισμοί του Άβαντα, της Νίψας και του Δωρικού απειλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες τόσο από τη φωτιά της Μελίας όσο και από εκεί της Δαδιάς. Η δεύτερη απειλεί και πάλι τον Άβαντα, εξαιτίας των ανέμων.

Σήμερα, για την κατάσβεση της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη επιχειρούν 220 πυροσβέστες, με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα. Ρίψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑