Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 30th, 2023 | by fileto

0

Στήριξη Μέτιου από βουλευτές της ΝΔ

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ευθυμίου από την Ά Θεσσαλονίκης και Γιάννης Γιώργος από την Χαλκιδική περιόδευσαν στη Ροδόπη συνοδευόμενοι από τον τοπικό Βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη. Πρώτος σταθμός το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο όπου συζήτησαν με τον Πρύτανη κ. Φώτη Μάρη τις κεντρικές προτεραιότητες που είναι:

1. Η προώθηση του προεδρικού διατάγματος για τη λειτουργία του τμήματος Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή που εκκρεμεί ως προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού. 

2. Η επανένταξη των τμημάτων του Έβρου, της Καβάλας και της Δράμας στο Δημοκρίτειο από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου είχαν υπαχθεί με απόφαση Γαβρόγλου επί ΣΥΡΙΖΑ. 

3. Η στελέχωση του ΔΠΘ με 150 νέους εργαζόμενους, ώστε να υποστηριχθεί η ανάδειξη του σε 3ο Πανεπιστήμιο της Χώρας, όπως είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με περισσότερους φοιτητές και σοβαρές διεθνείς συνεργασίες. 

  Ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης ζήτησε από τους συναδέλφους του που είναι μαζί του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να στηρίξουν από κοινού τα παραπάνω αιτήματα, ώστε να επισπευθεί η υλοποίηση τους από την Κυβέρνηση και φυσικά συναίνεσαν σε αυτό. 

  Στη συνέχεια η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Σύλλογο ΑΜΕΑ Άγιοι Θεόδωροι και τη νέα δομή τους ΑΞΙΖΩ, στην οποία εκπαιδεύονται παιδιά με ειδικές ανάγκες προκειμένου να ενταχθούν ευκολότερα στην αγορά εργασίας. Στη βραβευμένη δομή, όπου απασχολούνται 65 εργαζόμενοι και φιλοξενούνται 45 παιδιά προωθούνται ποιοτικά τοπικά προϊόντα που μεταποιούνται, συσκευάζονται και πωλούνται στην περιφερειακή αγορά για να αυτοχρηματοδοτείται η προσπάθεια. Η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Ροδόπης και του προγράμματος Leader μαζί με τους Αγίους Θεοδώρους αναδεικνύεται πανελλαδικά ως ένα σύγχρονο μοντέλο κοινωνική και αναπτυξιακής πολιτικής που πρέπει να επεκταθεί. Οι Βουλευτές δεσμεύτηκαν να προωθήσουν χρηματοδοτική πρόταση της δομής, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επέκταση της. 

  Επίσης η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αντώνη Γραβάνη στον οποίο εξέφρασε την στήριξη και τις ευχές για επιτυχία. 

  Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με σύσκεψη των Βουλευτών με τη ΔΕΕΠ Ροδόπης υπό την προεδρεία του Γιάννη Τζαμπάζη και συνέντευξη τύπου, όπου όλοι οι κοινοβουλευτικοί μετέφεραν την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον υποψήφιο Δήμαρχο Κομοτηνής Αντώνη Γραβάνη. 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑