Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 31st, 2023 | by fileto

0

Τουρκικά ακούς στις παραλίες της Θάσου…

Τις μαγευτικές παραλίες της Θάσου φαίνεται πως προτιμούν για να κάνουν τις διακοπές τους φέτος, Τούρκοι τουρίστες, που σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού και πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου Πάρη Παρασχούδη, έχουν «πλημμυρίσει » το νησί, μετά από απουσία επτά ετών.

«Ζούμε στιγμές του 2016, που ο Τούρκος τουρίστας είχε σε προτεραιότητα των διακοπών του το νησί μας», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παρασχούδης.

Το γεγονός επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά στοιχεία διέλευσης των Ι.Χ. οχημάτων κι επιβατών που δόθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με βάση τα στοιχεία αυτά, για τη χρονική διάρκεια από την 1η Μαΐου μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου, παρουσιάζεται μία κατακόρυφη αύξηση διέλευσης ΙΧ οχημάτων και επιβατών από την Τουρκία, έναντι των προηγούμενων ετών, με τους μεθοριακούς σταθμούς να καταγράφουν τη διέλευση 540.626 επιβατών από τους Κήπους Αλεξανδρούπολης, 62.342 επιβατών από τον Κυπρίνο Ορεστιάδας, 130.040 από το συνοριακό σημείο των Καστανέων Ορεστιάδας και 174.053 επιβατών από το τμήμα διαβατηριακού ελέγχου Ορμενίου Ορεστιάδας.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι πλέον συναντάς Τούρκους τουρίστες σε κάθε παραλία του νησιού, αλλά και στις κεντρικές αγορές. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι εκτός από τις ακτές μας, λατρεύουν και το καλό φαγητό της Θάσου, καθώς το πρώτο που θα ζητήσουν είναι «μπαλίκ», δηλαδή ψάρι, που είναι και πάντα φρέσκο στο νησί», θα πει ο κ. Παρασχούδης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑