Stuttgart

Published on March 4th, 2024 | by fileto

0

“ΠΕΝΤΕ. Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης» στη Γερμανία

Για πρώτη φορά η ιστορική κινηματογραφική παραγωγή «ΠΕΝΤΕ. Το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης» θα “ταξιδέψει” στο εξωτερικό, με δύο προβολές στην Γερμανία!

Οι επετειακές προβολές, στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν στο Λουντβιχσχάφεν και στην Φρανκφούρτη στις 16 και 17 Μαρτίου 2024 αντίστοιχα.

Η ταινία θα προβληθεί σε χώρο δίπλα στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ludwigshafen το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 17:00 και στην Frankfurt στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 17:00.

Διοργάνωση: Σύλλογος Ποντίων Λουντβιχσχάφεν και Σύλλογος Ποντίων Φρανκφούρτης.

H συμμετοχή της Θράκης, στο εθνικό ξεσηκωμό του 1821, για πρώτη φορά αναδεικνύεται μέσα από την συγκεκριμένη κινηματογραφική ταινία του Βασίλη Τσικάρα.

Η ταινία βασίζεται στην καταγραφή των πραγματικών γεγονότων που έλαβαν χώρα την Άνοιξη του 1821 και τα οποία κατέληξαν στην ολοκληρωτική σφαγή του ντόπιου πληθυσμού. Με μιά πληθώρα γνωστών ηθοποιών ζωντανεύει η ένδοξη ιστορία της ακριτικής Θράκης!

Η ταινία γυρίστηκε 200 χρόνια ακριβώς (το 2021) από τα γεγονότα που εξιστορούνται σε αυτήν και, μάλιστα, στην ίδια περιοχή!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑