Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 15th, 2023 | by fileto

0

Στις φυλακές Κομοτηνής κρατούμενοι για τον φόνο του Μιχάλη

Αύριο θα ολοκληρωθούν οι μεταγωγές των προφυλακισθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας παραμονή Δεκαπενταύγουστου, είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια, και συνεχίζεται η έκδοση και των υπολοίπων 35, ενώ από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετήχθησαν οι πρώτοι 46 κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα μοιραστούν σε καταστήματα κράτησης σχεδόν όλης της χώρας.

Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ήδη οχτώ κατηγορούμενοι βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε καταστήματος κράτησης.

Ο προβληματισμός των Αρχών είναι πώς θα υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους, γι’ αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων.

«Πονοκέφαλο» για τους σωφρονιστικούς αποτελεί το γεγονός ότι στις φυλακές υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι διατηρούν αντιπαλότητα με τους Κροάτες χούλιγκαν.

Για αυτό έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν συμπλοκές, ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, καθώς και ετοιμότητα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Οπου υπάρχει δυνατότητα, οι Κροάτες θα κρατηθούν σε ειδικούς χώρους. Για παράδειγμα, οι 8 που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό κρατούνται στην ειδική πτέρυγα, ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑