Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 18th, 2023 | by fileto

0

Πολλές ευχές για τον Χριστόδουλο Τοψίδη…

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Το πρώτο δελτίο Τύπου με την ορκωμοσία που έγινε εξέδωσε το γραφείο Τύπου του νέου περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη το οποίο αναφέρει:

«Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, τελέστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη και των  μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023.

Στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκπροσωπούνται πέντε παρατάξεις και υπηρετούν συνολικά 45 Περιφερειακοί/ες Σύμβουλοι (6 γυναίκες και 39 άνδρες).

Την τελετή της ορκωμοσίας, που χαρακτηρίστηκε από αθρόα προσέλευση πολιτών, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών της Περιφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας στελέχη της αυτοδιοίκησης α’ βαθμού, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η συντονίστρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Έλενα Σώκου,   ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

«Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ κε Περιφερειάρχα, η διακονία σας, να αναδείξει εσάς και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου αξίους αυτής της μεγάλης εμπιστοσύνης του λαού μας. Στην Ελλάδα καυχώμαστε για την Δημοκρατία μας για την ελευθερία των σκέψεων μας, αλλά όμως καυχώμαστε και γιατί στα δύσκολα πάντα γινόμαστε ένα» σημείωσε μεταξύ άλλων στον ευχετήριο χαιρετισμό του μετά την τέλεση της ορκωμοσίας ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. 

«Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι ένας υπέροχος τόπος, είναι ένας ευλογημένος τόπος, είναι μία γέφυρα όπου ο χριστιανισμός και ο μουσουλμανισμός συναντιούνται και είναι μια γέφυρα φιλίας, αγάπης, συνεργασίας […] Προσπαθούμε η πρώτη είσοδος της Ελλάδας, η συνοριακή πύλη των Κήπων στον Έβρο να μπει σε μία φάση ανακατασκευής. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα γίνει μία ριζική ανακατασκευή στον υπάρχοντα σταθμό ώστε να γίνεται πολύ πιο εύκολα η διέλευση και μόλις φτιαχτεί η νέα γέφυρα, θα φτιαχτεί και ένας νέος υπερσύγχρονος σταθμός» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο Περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αφού μεταβίβασε τις ευχές του στον νέο Περιφερειάρχη και τα μέλη του Συμβουλίου, σημείωσε και ότι «οι Περιφέρειες Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένας ενιαίος χώρος με τεράστιες προοπτικές αλλά και με κοινές προκλήσεις. Γι’ αυτό το λόγο κε Περιφερειάρχα, Θα αναλάβω πρωτοβουλία με τη συνεργασία τη δική σας και του συναδέλφου μας από την Δυτική Μακεδονία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας γιατί η Μακεδονία είναι μία και είναι ενιαία και αυτά που μπορούμε να πετύχουμε μαζί, δεν μπορούμε να τα πετύχουμε χωριστά»

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, στον χαιρετισμό του μετά το πέρας της τελετής, δεσμεύθηκε κατ’ αρχάς ότι θα είναι «Περιφερειάρχης όλων των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», τόνισε ότι «στα πρόσωπα όλων των Δημάρχων βλέπω 22 συνεργάτες με τους οποίους θα συνδιαμορφώσουμε και θα βελτιώσουμε την εικόνα της Περιφέρειας μας.  Άλλωστε και οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπηρετούμε τον πολίτη, εργαζόμαστε για τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ενίσχυση των δομών και των υποδομών και εν τέλει την ανάπτυξη του τόπου»  και περιέγραψε το πλαίσιο της πολιτικής που θα ασκήσει η διοίκηση της οποίας προΐσταται, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Η Περιφέρειά μας γίνεται μια σύγχρονη, ψηφιακή περιοχή. Δίπλα στον πολίτη, στον εργαζόμενο, στον επιχειρηματία.

-Με ψηφιακές υπηρεσίες και νέες τεχνολογίες στη διάθεση των πολιτών, για την οριστική κατάργηση της γραφειοκρατίας.

-Με χρηματοδοτήσεις και παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας.

-Με έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου.

-Με χρηματοδότηση επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στις εξαγωγές.

-Με έργα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Μια Περιφέρεια με υπηρεσίες για όλες και όλους. Με οξυμένα αντανακλαστικά. Κοινωνικά ευαίσθητη και πιο εθνικά υπερήφανη.

-Με έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων.

-Με ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων.

-Με προσβασιμότητα σε δομές που υποστηρίζουν και φροντίζουν ευάλωτους συμπολίτες μας.

-Με ενίσχυση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και χρηματοδότηση προγραμμάτων ψυχικής υγείας.

Με υπηρεσίες για όλες και όλους.

Με αποτελεσματικότητα και στο έπακρο των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γίνεται η Περιφέρεια, που χτίζει γέφυρες ανάμεσα στη Διοίκηση και του Πολίτες.

Γίνεται η Περιφέρεια, της συμπερίληψης και της συνεργασίας με την Κοινωνία των Πολιτών.

Γίνεται η Περιφέρεια, στον άξονα της οποίας βρίσκεται μόνον ο άνθρωπος».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑