Άποψη - Γνώμη

Published on January 1st, 2022 | by fileto

0

Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς…

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός μια και αυτή τη φορά με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα ήθελα να ρίξουμε μια ματιά σε ότι μας περιμένει σε ένα νέο έτος με τρία δυάρια και ένα ζερό!

Τα δυάρια στο πινάκλ για παράδειγμα μετράνε για δύο πόντους οπότε είναι ένα χαρτί ούτε υπερτιμημένο, αλλά ούτε και υποτιμημένο.

Όσο για το μηδέν είναι το μηδέν, (δηλαδή το Κανένα), το τίποτε ή καλύτερα είναι ο ίδιος μας ο εαυτός που δαγκώνει την ουρά του, όπως αναφέρει και ο ποιητής μας Γιάννης Υφαντής.

Αλλά ας έρθουμε στα γήινα…

To 2021 ήταν ένα έτος δυσαρέσκειας και απογοήτευσης για τους πολίτες που είχε άμεση αντανάκλαση και στο ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι.

Η πανδημία, ο κυρίαρχος παράγοντας των αρνητικών αισθημάτων των πολιτών αποτυπώθηκε και αποτυπώνεται διαρκώς στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, δημιουργώντας το πρόπλασμα για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού που θα έχουμε στην Ελλάδα το 2022.

Μετά από πολύ σκέψη και βλέποντας το σύστημα (ένα είναι το σύστημα, το οικονομικομηντιακό) ότι ο Κυριάκος δεν τραβάει, ότι οι αποφάσεις του μπορεί αν τον φέρουν πολύ γρήγορα στην αντιπολίτευση, σήκωσε μανίκια και δημιούργησε τον τρίτο πόλο (βοήθησε σε αυτό και η μεγάλη απώλεια της Φώφης η οποία ήταν απροσδόκητη), που λέγεται νέο ΠΑΣΟΚ!

Αυτό το νέο ΠΑΣΟΚ που πλέον είναι δυνατό, ενωμένο και έτοιμο να κυβερνήσει, αλλά όλα αυτά δημοσκοπικά, έχει και νέο εκπρόσωπο στο όνομα του άκαπνου Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να λέει …αρλούμπες, ακόμη δεν ξεκίνησε.

Παράλληλα βλέπει ένα ακόμη δεδομένο και έχει να κάνει με την αντιπολίτευση της σπαρίλας που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που αντί να σηκώσει μανίκια και να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει αποσυρθεί στην μακαριότητά του, στην εσωστρεφή φαγωμάρα του και έχει απωλέσει τον δυναμισμό του, που όπως φαίνεται έχει επιβάλει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην λογική «πέσε πίτα να σε φάω»!

Το 2020 η πανδημία ξάφνιασε τους πολίτες, το 2021 με το πολύμηνο lockdown που άρχισε από τον Νοέμβριο του 2020 τούς γονάτισε, το καλοκαίρι του τουρισμού που έδωσε μια ανάσα, θα δώσει τη σκυτάλη στο 2022 που εάν συνεχιστούν τα μεγάλα περιοριστικά μέτρα σε κοινωνία και οικονομία είναι βέβαιο ότι θα εξεγερθούν μαζικά ανεξάρτητα κοινωνικές ομάδας άσχετα στο ποιος θα βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη ένα μεγάλο μέτωπο που θα δεχτεί απέναντί της θα είναι αυτό το κύμα πολιτών που μεγάλο μέρος τους είχαν στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία.

Με άλλα λόγια προσπαθεί να βρει ένα ξέφωτο να κάνει εκλογές και να ξεπεράσει τον σκόπελο της απλής αναλογικής, ώστε με μια περίοδο μικρή συγκυβέρνησης να μπορέσει να πιάσει στον ύπνο τους πολίτες και να την επιλέξουν ως το μικρότερο κακό!

Για τον λόγο αυτό προσπαθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να τα έχει καλά με όλους, πασόκους, μετανοημένους αριστερούς, συνδικαλιστές, ανθρώπους της Εκκλησίας, ακροδεξιούς και ίσως κάποιους κεντρώους που έχουν πιεσθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η ενσάρκωση της πολιτικής του Κώστα Μητσοτάκη!

Από την άλλη μας πλασάρουν αυτή την περιβόητη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία από τον κεντροαριστερό χώρο που στην δυτική Ευρώπη μην ξεχνάμε ότι παντού συνεργάστηκε με τη Δεξιά.

Για παράδειγμα ο Σόλτζ του γερμανικού SPD ήταν χρόνια υπουργός της Μέρκελ και τώρα και πάλι συνεργάζεται με φιλελεύθερους καραδεξιούς και πράσινους, αμφιβόλου πολιτικής ιδεολογίας.

Πάμε και στην ακροδεξιά πολυκατοικία όπου μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα, την πλήρη συνταξιοδότηση του Γιώργου Καρατζαφέρη, τις άκαπνες προτάσεις των Φαήλου Κρανιδιώτη και Θάνου Τζήμερου, αλλά και το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές και ο Στέφανος Χίος, έχουμε δημοσκοπικά πάντα ένα καλό ποσοστό για τον Χρυσαυγίτη φυλακισμένο σήμερα Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής που δίνουν κάποια αξιόλογα ποσοστά που αν ενωθούν ίσως κάνουν κάτι.

Μεγάλο κεφάλαιο που ολοένα και μεγαλώνει την επιρροή του είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση!

Έχει επικοινωνιακό χάρισμα και όποιος θέλει το πιστεύει!

Το ερώτημα που προκύπτει και δεν μπορεί να απαντηθεί είναι αν θα έχουμε εκλογές το 2022 ή το 2023;

Αν θέλει να αιφνιδιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να ρισκάρει είτε φέτος, είτε το 2023, θα πρέπει να αποφασίσει να το κάνει με οποιοδήποτε κόστος, μια και αρχίζουν τα σημάδια της αμφισβήτησης απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί.

Ορισμένοι του λένε να μην κάνει εκλογές το 2022 και να προσπαθήσει να ανατάξει την οικονομία μετά τον κορωνοϊό και να περάσει τροπαιούχος στην φάση των εκλογών.

Αν πιστεύει ότι η οικονομία θα πάει καλά και θα αναταχθεί μέσα στο 2022, ας το κάνει έτσι, αλλά τα στοιχεία και οι προβλέψεις δεν συνηγορούν σε κάτι τέτοιο.

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ, σκεφτήκαν και βρήκαν πως φταίει ο Μαρξ. Ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ, ξανάσμιξαν πάλι και φτιάξανε τραστ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑