Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 11th, 2023 | by fileto

0

Συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του Προξενείου…

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, έκανε γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις προηγούμενες εκλογές υπηρεσιακά ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο συγκεκριμένων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά το μήνυμα ήταν σαφές: «αυτούς τους δύο μην τους ξαναβάλεις στα ψηφοδέλτια».

«Τους κυρίους Φερχάτ και Ζεϊμπέκ μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια. Αυτό ήταν το μήνυμα το οποίο περάσαμε στον κ. Τσίπρα, ο οποίος επέλεξε να κάνει το εντελώς ανάποδο» αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ζήτησε από τους δύο υποψήφιους βουλευτές το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν είναι να κάνουν μια δήλωση και να πουν ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική μειονότητα και όχι την τουρκική.

Έσπευσε να δηλώσει πως δεν είναι βέβαιος ότι θα το κάνουν «γιατί μπορεί να δυσαρεστήσουν το προξενείο, το οποίο έχει δώσει τα ρέστα του για να τους στηρίξει» και διαμήνυσε σε αυστηρό τόνο: «Δεν πρόκειται να δεχθώ άλλο, και είναι και ένα μήνυμα το οποίο θα περάσω στον κ. Ερντογάν την επόμενη ημέρα, την εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι συμβαίνει στη Ροδόπη, τόνισε πως θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι οι μουσουλμάνοι πολίτες έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους χριστιανούς. «Η μειονότητα μπορεί κάλλιστα να εργαλειοποιηθεί από την Τουρκία και το τουρκικό προξενείο.

Και σε αυτές τις εκλογές υπήρχαν εντονότατες παρεμβάσεις από το το τουρκικό προξενείο υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, με μηνύματα “ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο.

Ψηφίστε αυτούς τους συγκεκριμένους δύο υποψήφιους οι οποίοι ανήκουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εάν θέλετε να έχετε στην επόμενη Βουλή κάποιος ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται και αυτοπροσδιορίζει και προσδιορίζει τη μειονότητα ως τουρκική. Αυτό καταλαβαίνετε τι σημαντικές εθνικές συνέπειες έχει για την πατρίδα μας;» είπε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑