Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 14th, 2023 | by fileto

0

Στεγάζουν σε Δημαρχείο Πανεπιστημιακή Σχολή

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Η παραχώρηση του Δημαρχείου Διδυμοτείχου στο ΔΠΘ για την στέγαση της σχολής Ψυχολογίας στην πόλη, ψηφίσθηκε ομόφωνα τη Δευτέρα κατά την διάρκεια σύσκεψης παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Φώτη Μάρη, παρόντων των δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Χ. Τοκαμάνη, Π. Πατσιουριδη, του αντιπροσώπου της παράταξης Κ. Δημητρίου(Σ. Σίμογλου) και του Θ. Σκίνδρη.

Ήταν η 6η φορά που ο Υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το Διδυμότειχο στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ικανής για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου στο οποίο θα ανήκει η σχολή.

Είναι ιστορική η απόφαση αυτή δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας φανερά ικανοποιημένος ο κ Συρίγος αφού όπως σχολίασε δεν έχει συμβεί πουθενά αλλού στην Ελλάδα , να προσφέρει άλλη πόλη το Δημαρχείο της για την λειτουργία Πανεπιστημίου. Θεωρώ ότι είναι κάτι εξαιρετικό σημείωσε και αυτό περνάει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για την σημασία που έχουν τα Πανεπιστήμια στη χώρα μας».

Ο κ Συρίγος εντυπωσιάσθηκε ευχάριστα από το ότι ομόφωνα όλες οι παρατάξεις παραχώρησαν το σπίτι τους. Ιστορική χαρακτήρισε τη στιγμή για το ΔΠΘ και ο πρύτανης Φώτης Μάρης επισημαίνοντας ότι «μας δίνεται η ευκαιρία να αναπτυχθούμε στην 5η πόλη , αυτή του Διδυμοτείχου» Κτίρια δεν υπήρχαν πολλά διαθέσιμα επισήμανε ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου με δεδομένο ότι η πόλη είναι παλιά γι’ αυτό θεωρήθηκε σαν τελευταία λύση η παραχώρηση του Δημοτικού καταστήματος.

«Το κάναμε από την καρδιά μας, είπε, για να δείξουμε το μέγεθος της επιθυμίας μας για τη σχολή αλλά και για την 5η έδρα του ΔΠΘ.»

Ο Κ Χατζηγιάννογλου δεν ανακοίνωσε για το πού θα μετεγκατασταθούν οι υπάλληλοι του Δήμου, αρκέστηκε μόνο ν σχολιάσει ότι το προσωπικό του Δήμου δεν είναι τα 300 παιδιά της σχολής είναι 30 -40 υπάλληλοι και για αυτούς υπάρχουν σίγουρα κτίρια να τους φιλοξενήσουν.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑