Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 31st, 2023 | by fileto

0

Ξεσάλωσαν οι διακινητές αλλά πέφτουν στη φάκα…

Συνελήφθησαν χθες (29-8-2023) σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, οκτώ αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά  ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον σε αγροτική περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν ακόμη πέντε διακινητές, διότι όπως διαπιστώθηκε περαίωσαν νωρίτερα τους μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τους οδήγησαν πεζή σε προκαθορισμένο σημείο και τους επιβίβασαν στο παραπάνω όχημα.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον έβδομο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στη τρίτη περίπτωση το μεσημέρι σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον όγδοο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. 

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ιάσμου Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑