Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 2nd, 2024 | by fileto

0

Έφτασαν στην Καβάλα για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΪΚΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ

Μέχρι την Καβάλα έφτασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μετά από πληροφορία για παράνομη κατοχή αντικειμένου, που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.

Η πληροφορία αποδείχθηκε σωστή και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εντόπισαν το επίμαχο αντικείμενο σε ένα παλιό λατομείο σε περιοχή της Καβάλας, όπου το είχαν αποκρύψει ένας 42χρονος και ένας 43χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για μαρμάρινο ληνό (πατητήρι), αναγόμενο στη ρωμαϊκή περίοδο.

Επιπλέον, στην κατοχή και στο σπίτι του ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο γιαταγάνια, σιδερογροθιά, στιλέτο, μαχαίρι, πλαστική κάρτα με αναδιπλούμενη μεταλλική λάμα, 51/2 ναρκωτικά δισκία και 1.505 ευρώ.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε -κατά περίπτωση– δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, όπλων και ναρκωτικών, και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑