Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 23rd, 2023 | by fileto

0

Κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για τους τρείς…

Κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα με την επιβαρυντική διάταξη για ρατσιστικό χαρακτήρα στο έγκλημα απαγγέλθηκαν στον αλβανικής καταγωγής αυτόκλητο πολιτοφύλακα, ο οποίος «συνέλαβε» και κλείδωσε σε τρέιλερ 13 μετανάστες έξω από την Αλεξανδρούπολη, ενώ τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι δύο ημεδαποί που ήταν μαζί του.

Συγκεκριμένα και όπως ανέφερε στη Voria ο συνήγορός του, Βασίλης Δεμίρης, στους τρεις συλληφθέντες απαγγέλθηκαν από την εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης κατηγορίες για αρπαγή κατά συρροή, για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων για τέλεση βιαιοπραγιών και για έκθεση κατά συρροή, όλες με την επιβαρυντική διάταξη του ρατσιστικού χαρακτήρα. Και οι τρεις ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν στην ανακρίτρια την Παρασκευή, ενώ μέχρι τότε κρατούνται.

Στον αλβανικής καταγωγής δράστη, ο οποίος «συνέλαβε» τους μετανάστες ασκήθηκε επιπλέον δίωξη και για παράβαση προσωπικών δεδομένων, καθώς βιντεοσκόπησε το συμβάν και ανάρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο.
Σημειώνεται ότι το βίντεο με το λογύδριό του, έκανε μέσα σε λίγη ώρα τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας οργή και αγανάκτηση, αλλά και έντονες αντιδράσεις, ενώ σήμερα υπήρξε και παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τον κ. Δεμίρη, κακουργηματική δίωξη για απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης ασκήθηκε από την εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης στους 13 μετανάστες που εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι στο τρέιλερ του δράστη.

Μέσω του συνηγόρου του ο αυτόκλητος πολιτοφύλακας υποστηρίζει πως μόλις εντόπισε τους μετανάστες ενημέρωσε τις αρχές, ενώ, όπως αναφέρει, ουδέποτε άσκησε λεκτική ή σωματική βία σας βάρος τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑