Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 23rd, 2022 | by fileto

0

Φισκάρησαν τα Νεκροταφεία Καβάλας

Γέμισε το δημοτικό Κοιμητήριο Καβάλας και βάζει μπρος στις εκταφές για όσους έχουν ταφεί πριν από το 2014!

Στην προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας μπαίνει θέμα υπηρεσιακής – αυτεπάγγελτης εκταφής των ενταφιασμένων από το έτος 2014 (συμπεριλαμβανομένου) και πριν, εκτιμώντας τους παρακάτω λόγους: 
1. Είναι κρίσιμα ελάχιστοι οι διαθέσιμοι τάφοι για τις ανάγκες της πόλης Καβάλας, ιδίως στις οικονομικές κατηγορίες Ε-Α-ΠΧ 
2. Έχει αυξηθεί ο αριθμός ενταφιασμών (από 580 περίπου στους 650) 
 3. Οι τάφοι με περιστατικό covid δεν θα χρησιμοποιηθούν για την επόμενη 10ετία, λόγω μολυσματικού χαρακτήρα, εκτός νεότερης οδηγίας. 
4. Υπάρχουν περιπτώσεις ενταφιασμένων, για τους οποίους δεν ενδιαφέρεται κανείς και φυσικά δεν πληρώνει κανείς. 
5. Υπάρχουν τάφοι χωρίς στοιχεία ενταφιασμένου, ιδίως πέραν της 15ετίας, για τους οποίους δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε οικογενειακό περιβάλλον. 
6. Μετά από 8 τουλάχιστον χρόνια ενταφιασμού, για λόγους ευρυθμίας του χώρου, η ανακομιδή οστών ή η παραχώρηση τάφου, όπου επιτρέπεται, είναι ιδανικές καταλήξεις. 
Σας γνωστοποιούμε ότι οι ενδιαφερόμενοι για την ταφή, όπως προκύπτει από την καρτέλα και ύστερα από έρευνα στα δημοτολόγια και στην εφορία, έχουν ενημερωθεί εγγράφως και με απόδειξη αλλά είτε παρέλαβαν και αδιαφόρησαν, είτε δεν παρέλαβαν, γιατί δεν βρέθηκαν και έχουμε εξαντλήσει τους τρόπους αναζήτησής τους. 
Η χρέωση της παράτασης ταφής και της ανακομιδής θα γίνει στο όνομα του ενδιαφερομένου, όπως προκύπτει από την καρτέλα, ή του πλησιέστερου συγγενή, όπως προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής (πλησιεστέρων) κατάστασης, εφόσον υπάρχουν. 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑