Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 14th, 2023 | by fileto

0

Σε τακτική δικάσιμο η διένεξη Δοξάτου – ΔΕΥΑ Καβάλας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρωινός Τύπος και του Θανάση Πολυμένη, αναφέρει ότι σε εξέλιξη βρίσκεται το ζήτημα της διαμάχης του Δήμου Δοξάτου με τη ΔΕΥΑ Καβάλας, όσον αφορά την υδροδότηση του Δήμου Καβάλας από τις πηγές Κεφαλαρίου.

Όπως είναι γνωστό και όπως ο «Π.Τ.» έχει δημοσιεύσει πολλάκις μέχρι σήμερα με σχετικά ρεπορτάζ, η ΔΕΥΑ Καβάλας είχε προχωρήσει κάποια στιγμή παλαιότερα στην κατασκευή περίφραξης σε μια συγκεκριμένη πηγή, οριοθετώντας έτσι το χώρο και μη επιτρέποντας την είσοδο στην πηγή σε κανέναν άλλον.

Μετά από σχετικές συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου επί θητείας του αειμνήστου δημάρχου Δοξάτου Θέμη Ζεκερίδη, είχε αποφασιστεί η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προς τη ΔΕΥΑ Καβάλας, ότι η περίφραξη της συγκεκριμένης πηγής είναι παράνομη και ότι πρέπει να την χαλάσει και  να ελευθερώσει τον χώρο.

Κατά τη συζήτηση που είχε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου στα τέλη Ιανουαρίου, είχε αποφασιστεί η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Δράμας, ζητώντας την κατεπείγουσα διαδικασία. Το Πρωτοδικείο όμως τελικά απέρριψε τη διαδικασία του κατεπείγοντος και έθεσε το θέμα σε τακτική δικάσιμο.

Στην Οικονομική Επιτροπή την Τρίτη

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Τρίτη 8 Αυγούστου, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δοξάτου, θα συζητηθεί η λήψη απόφαση για την παροχή πληρεξουσιότητας σε δικηγόρο της Δράμας προκειμένου: α) Να καταθέσει προτάσεις και να παραστεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Δράμας για την εκδίκαση της υπ’ αριθμ. το 24203 αγωγής του Δήμου Δοξάτου κατά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (ΔΕΥΑΚ) και β) να παρασταθεί κατά τη λήψη ένορκης βεβαίωσης προς απόδειξη των διαλαμβανομένων στην ανωτέρω αγωγή ισχυρισμών του Δήμου Δοξάτου.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΡΑΜΑΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑