Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 12th, 2022 | by fileto

0

Μπαράζ κυνηγητών διακινητών με νεκρό και τραυματίες

Συνελήφθησαν χθες (11-6-2022) το πρωί, σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, επτά (7) διακινητές, ένας ημεδαπός και έξι αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τους τρεις αλλοδαπούς δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικού ελέγχου σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε αλλοδαπός διακινητής και μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο δράστης – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει .

Στη τρίτη περίπτωση, στην παρέβρια Γεμιστής Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον έκτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τέταρτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα, αλλάζοντας πορεία.

Έπειτα από έρευνες το παραπάνω όχημα εντοπίσθηκε σε οικισμό της Ροδόπης να έχει ανατραπεί μετά από πρόσκρουση σε περίφραξη οικίας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, καθώς επίσης τον τραυματισμό του οδηγού και των άλλων δέκα έξι (16) ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.

Συνελήφθη ο οδηγός – διακινητής του αυτοκινήτου διότι όπως προέκυψε προωθούσε στην ενδοχώρα δέκα επτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, μία πλαστική βάρκα και χρηματικά ποσά.

Την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, Ιάσμου Ροδόπης και Τυχερού Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑