Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 25th, 2023 | by fileto

0

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στον Εβρο

Μια εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη, Δαδιά, Εύβοια, Βοιωτία, Ασπρόπυργο, Φυλή και Πάρνηθα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι τα πολλαπλά μέτωπα που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στη χώρα προβληματίζουν τις αρχές, που πλέον κάνουν λόγο για κακόβουλες ενέργειες. «Θα καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει παρέμβαση σε αυτά τα μέτωπα», δήλωσε ο κ. Αρτοποιός αναφέροντας ότι στις έρευνες που διεξάγονται για τους εμπρησμούς εμπλέκονται πλέον η ΕΥΠ και το Τμήμα Αντιμετώπισης Πυρκαγιών.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Αρτοποιός, αναζητούνται δύο άτομα στην Εύβοια ως ύποπτα για εμπρησμό.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Αλεξανδρούπολη

Παραμένει δύσκολη για ακόμη μία ημέρα η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη και αυτό οφείλεται στις αναζωπυρώσεις κυρίως αφού δεν υπάρχει νέα εστία φωτιάς. Υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις, σε διάφορες περιοχές, που δημιουργούν μικρά μέτωπα τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν μεγάλες ζημιές στο πέρασμά τους.

«Το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ξαναπήρε φωτιά ένα κορμός που υπήρχε με αποτέλεσμα να υπάρξει αναζωπύρωση. Μάλιστα οι κάτοικοι της πόλης άρχισαν να φοβούνται αφού στην ουσία ξαναζούσαν αυτό που έζησαν και τις προηγούμενες ημέρες» ανέφερε δημοσιογράφος της ΕΡΤ λέγοντας πως σημειώθηκαν πολλές αναζωπυρώσεις με τις χειρότερες να είναι στην περιοχή της Δαδιάς, όπου μεταξύ άλλων κάηκαν και οι Κατρατζήδες, ένας Δασικός Χώρος Αναψυχής μέσα στο δάσος, ενώ κινδύνευσε και το χωριό. Φωτιές επίσης σημειωθήκαν και στις περιοχές Ιτέα, Κοίλα, Τριφύλλι μεταξύ άλλων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑