Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 29th, 2023 | by fileto

0

Επισημαίνει η Ζωή Χωματά…

Σε χτεσινοβραδινο πανελ με θεμα την υγεια, οι συμμετεχοντες, ερωτηθεντες για τα μικτα κλιμακια στο ΕΚΑΒ με την συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστικη που ανακοινωσε ο κος Μητσοτακης, εκτος των αλλων ειπαν:

Ματίνα Παγώνη πρόεδρος Ε.Ι.Ν.Α.Π.

…”Προφανώς επειδή έγιναν αυτές οι ιστορίες αυτές τις μέρες με τα περιστατικά στα νησιά πιστευει (ο Μητσοτακης) οτι θα μπορουσε η πυροσβεστικη να οδηγησει ενα ασθενοφορο.

Όμως η ιατρική είναι ιατρική. Η διαχείριση ενός περιστατικού πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο διασώστη και από γιατρό που θα είναι εκεί. Προφανώς εννοεί (ο Μητσοτακης) οτι μέχρι να γίνουν προσλήψεις τα έκτακτα και μέχρι να μπορέσουμε να μην έχουμε την αναμονή πάλι (παραδείγματος χάρη της γυναίκας στη Θάσο…)…

Τι σημαίνει αυτό? Να γίνουνε γρήγορα προσλήψεις. Γρηγόρα εξειδικευμένο προσωπικό.”

Μιχάλης Γιαννάκος πρόεδρος Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

…”Ο διασώστης σπουδάζει 2,5 χρόνια. Μπορεί ένας πυροσβέστης να κάνει αυτή τη δουλειά? Μπορεί ένας νοσηλευτής ή διασώστης να κάνει τη δουλειά του πυροσβέστη? Πρέπει λοιπόν να προσλάβουμε προσωπικό, διασώστες, νοσηλευτές, γιατρούς.”…

Πάνος Παπανικολάου Γενικός Γραμματέας Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

…”Υπάρχουν ιατρικές μελέτες οι οποίες λένε ότι είναι καθοριστική για την έκβαση (του περιστατικου) η έναρξη της αντιμετώπισης επί τόπου στον τόπο του συμβάντος.

Το να λέμε τώρα ότι θα πάρουμε το φαντάρο και τον πυροσβέστη να κάνει το διασώστη μας γυρνάει 100 χρόνια πίσω.”

…Βεβαια, ο κος Μητσοτάκης δεν έκανε ούτε νύξη για προσλήψεις.

Με ποιον τρόπο θα “διασωθουμε” και θα ερχονται τα ασθενοφορα σε 7-10 λεπτα οπως δεσμευτηκε προεκλογικα?

Μένει να το δούμε. (Αρκεί να το δούμε όλοι)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑