Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 7th, 2023 | by fileto

0

Στη Θάσο ταξίδεψαν 1.365.000 άνθρωποι το καλοκαίρι

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Λιμεναρχείο Καβάλας στατιστικά στοιχεία κίνησης επιβατών και οχημάτων από Καβάλα προς Θάσο, για το φετινό Καλοκαίρι (μήνες Ιούνιος- Ιούλιος και Αύγουστος)

Στη Θάσο ταξίδεψαν 1.365.000 άνθρωποι περίπου και επέστρεψαν από αυτήν. Νούμερο μεγαλύτερο του αντίστοιχου του Καλοκαιριού του 2019. Κατά συνέπεια η κίνηση από και προς Θάσο φέτος είναι ρεκόρ. Θα αναφέρεται από εδώ και πέρα.

Μέχρι να ξεπεραστεί και αυτή. Μόνο 113.000 άνθρωποι κινήθηκαν από και προς το νησί με τις γραμμές της γραμμής του Πρίνου. Δυστυχώς η κίνηση από Καβάλα- προς Καβάλα- και όσον αφορά τα νησιά του Β. Αιγαίου μειώθηκε.

Στους 114.00 επιβάτες από 131.000 που ήταν πέρσι. Μειώθηκαν και τα φορτηγά και τα ΙΧ και τα δίκυκλα. Η μείωση οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες ίδια μείωση προς τα ίδια νησιά διαπιστώνεται στα δρομολόγια από και προς Θεσσαλονίκη αλλά και από και προς Αλεξανδρούπολη.

Ίσως φταίνε τα ακριβή εισιτήρια, η επιλογή των ανθρώπων να κάνουν άλλες διακοπές και όχι σε Λήμνο- Μυτιλήνη κτλ. Φέτος τα πλοία που εξυπηρετήθηκαν στο λιμάνι της Καβάλας ήταν μικρότερα γενικά. Από χθες Τρίτη τα δρομολόγια αυτών των δρομολογίων άλλαξαν. Μειώθηκαν.

Τα δρομολόγια που ισχύουν θα συνεχιστούν ως τις 15 Σεπτέμβρη. Αμέσως μετά θα μειωθούν κι άλλο αλλά σε αυτά που ενταχθεί το πλοίο «Μύκονος» που δεν ήρθε στην Καβάλα καθόλου φέτος το Καλοκαίρι. Μείωση στα δρομολόγια από και προς Θάσο θα γίνει από τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη.

Και στις δύο γραμμές. Μέχρι τότε συνεχίζουν να εκτελούνται τα αυξημένα και Καλοκαιρινά δρομολόγια.

*Μια πιο αναλυτική μελέτη των στοιχείων που έγιναν γνωστά από το Λιμεναρχείο δείχνει ότι τα οχήματα που ταξίδεψαν στη Θάσο από την Καβάλα (και το αντίστροφο) ήταν περισσότερα σε σχέση με την πέρσι.

Ειδικά: 1.280 φορτηγά από 1.246, 20.874 επιβατικά από 20.380 και 3.213 δίκυκλα από 2.829. *Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για χθες στο λιμάνι του κρουαζιερόπλοιου Crystal Symphony. Ο λόγος είναι άγνωστος.

Το πλοίο πήγε κανονικά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δύο κρουαζιερόπλοια θα έρθουν στην Καβάλα το διήμερο 14 και 15 Σεπτέμβρη. Το πλοίο πήγε κανονικά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Δύο κρουαζιερόπλοια θα έρθουν στην Καβάλα το διήμερο 14 και 15 Σεπτέμβρη. Το πλοίο πήγε κανονικά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δύο κρουαζιερόπλοια θα έρθουν στην Καβάλα το διήμερο 14 και 15 Σεπτέμβρη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑