Uncategorized

Published on February 21st, 2023 | by fileto

0

Σύλληψη δυο διακινητών σε Έβρο και Καβάλα

Συνελήφθησαν χθες (20-2-2023), σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Καβάλας, δυο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην επαρχιακή οδό Πλάτης – Μαρασίων Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να επιβιβάζει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη  Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες  με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα

Σημειώνεται ότι ο δράστης αντιστάθηκε κατά την διάρκεια της σύλληψης του.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγήσεως και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι αρχικά ο οδηγός – διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ ακολούθως το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και ο δράστης συνελήφθη.

Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έχει δηλωθεί κλοπή την 26-12-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου Έβρου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑