Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 4th, 2023 | by fileto

0

Το ΠΑΣΟΚ θα χαρίσει την περιφέρεια στον Τοψίδη…

Τα χέρια του θα έτριβε ο Χριστόδουλος Τοψίδης, αν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν υποστήριζε συνδυασμό στην περιφέρεια ΑΜΘ καθώς το λογικό θα ήταν να θεωρεί ότι στελέχη και κυρίως οι ψηφοφόροι του κόμματος, θα στηρίξουν τον δικό του συνδυασμό κι όχι το νυν περιφερειάρχη, ο οποίος μπορεί να έχει τη μεγάλη φθορά της εξουσίας, έχει όμως και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thraki Νεα, θέλει να κεφαλαιοποιήσει με κάθε τρόπο τα κέρδη των εθνικών εκλογών και να καταφέρει να αυξήσει τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δήμαρχοι που στηρίζουν το κόμμα, αλλά κυρίως θέλει να κάνει και την ανατροπή αν μπορεί σε περισσότερες από μία περιφέρειες. Και μπορεί τα ποσοστά των εθνικών εκλογών να μην επιτρέπουν στο κόμμα να έχει μεγάλες φιλοδοξίες, μπορούν όμως να του δώσουν το δικαίωμα συγκεκριμένων στόχων.
Στο ΠΑΣΟΚ, μετά την απόσυρση του Γιώργου Πετρίδη από τη θέση επικεφαλής του συνδυασμού για την περιφέρεια ΑΜΘ, ξανασυζητούν και ορισμένα στελέχη του έχουν πάρει κάτι παραπάνω από θερμά.
Το πρόβλημα όμως στη δεδομένη φάση, δεν είναι τόσο η στελέχωση του ψηφοδελτίου, η οποία θα γίνει με μεγάλη άνεση, όσο η ανεύρεση επικεφαλής με κύρος και πιθανότητες ακόμη και να περάσει στον 2ο γύρο.
Η λύση που προκρίνουν κάποιοι για δημιουργία συνδυασμού με νέους σε ηλικία και πρώην υποψηφίους βουλευτές φαίνεται ότι απομακρύνεται, καθώς πρώην υποψήφιοι βουλευτές με τη δικαιολογία ότι θα θέλουν να ξαναθέσουν υποψηφιότητα στις επόμενες εθνικές εκλογές ή να ασχοληθούν με την αυτοδιοίκηση Α βαθμού, μπορεί να αποφύγουν την υποψηφιότητα και τα νέα έξοδα.
Ωστόσο, ψύχραιμες φωνές που επιμένουν στο να στηθεί συνδυασμός με αξιώσεις, άρχισαν να συζητούν δύο ονόματα. Το πρώτο αυτό του Παναγιώτη Δαβιτίδη από την Ξάνθη και το άλλο, αυτό του πρώην υποψήφιου περιφερειάρχη Κώστα Κατσιμίγα. Μάλιστα το όνομα του κ. Κατσιμίγα έχει προταθεί και στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς θεωρείται ότι έχει εμπειρία, γνώσεις όσο κανείς άλλος υποψήφιος για την περιφέρεια και κυρίως μπορεί να κερδίσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Οι εξελίξεις έχουν θορυβήσει όπως είναι αναμενόμενο το νυν περιφερειάρχη και τον υποψήφιο Χριστόδουλο Τοψίδη καθώς και οι δύο θεωρούσαν ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα μπορούν να εκλεγούν από τον πρώτο γύρο. Μία δυναμική τελικά υποψηφιότητα, ίσως ανακατέψει ξανά την τράπουλα και κάποιοι υπερβολικά σίγουροι, να αναγκαστούν να ψηφίσουν όχι τον ευαυτό τους στον 2ο γύρο, θα μπορούσε να σχολιάσει ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός .

Αν όμως τελικά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν καταλήξει στο πρόσωπο υποψηφίου, δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση, στελέχη του να στηρίζουν από τον απερχόμενο περιφερειάρχη, μέχρι τον Τάκη Τοψίδη κι αυτό το γνωρίζουν καλά στη Χαριλάου Τρικούπη και περισσότερο καλά τα τοπικά στελέχη του κόμματος.

ΠΗΓΗ: www.thrakinea.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑