Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 8th, 2022 | by fileto

0

Τα πήραν στο κρανίο οι Κομοτηναίοι

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Θυμωμένοι και με το δίκαιό τους είναι οι Κομοτηναίοι οι οποίοι φιλοξένησαν στο Μέγαρο Μουσικής μέσω του Κομοτηναίου περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, το Συνέδριο με καλεσμένους Αμερικανούς οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μίλησαν για την ανάπτυξη της …Αλεξανδρούπολης!

Σωστά επισημαίνει η εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ ότι:

Με αναφορές κυρίως στην Αλεξανδρούπολη ή ευρύτερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μίλησαν… στην Κομοτηνή τρεις υφυπουργοί, στο πλαίσιο ημερίδας που συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου AHEPA Κομοτηνής και Περιφέρεια ΑΜΘ.

Χωρίς να γνωστοποιούν άλλες επίσημες συναντήσεις τους στην περιοχή, οι υφυπουργοί Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργος Στύλιος παρουσιάστηκαν μεν ενημερωμένοι ευρύτερα για την Περιφέρεια ΑΜΘ και ειδικότερα για επενδύσεις που τρέχουν στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο στο περιθώριο των ομιλιών τους είτε αγνόησαν την Κομοτηνή είτε δεν είχαν κάτι νεότερο να ανακοινώσουν.

Αναρωτιούνται οι Κομοτηναίοι και δικαίως…

Έντεκα αναφορές στην Αλεξανδρούπολη αλλά καμία στην Κομοτηνή περιελάμβανε η ομιλία του κατά τα λοιπά καλά διαβασμένου υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Σταύρου Καλαφάτη.

Ο πολιτικός περιέγραψε τη γενικότερη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, από οικονομική, σε υγειονομική και ενεργειακή κρίση, ενώ καταδίκασε τη ρωσική εισβολή. «Ο πληθωρισμός γονατίζει τους πιο αδύνατους» αναγνώρισε αλλά στάθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης, καθώς όπως είπε «η χώρα μας αποδεικνύει κι επιδεικνύει ότι έχει ισχυρές αντοχές» ενώ παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το μέλλον.

Ως προς τα γεγονότα που γεννούν αισιοδοξία συγκεκριμένα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, και τα δύο έχουν σχέση με την Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τον υφυπουργό: «Το πρώτο είναι η νέα στρατηγική σχέση της Πατρίδας μας με τις ΗΠΑ και η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη, στα σύνορα του Έβρου. Το δεύτερο είναι η μετεξέλιξη της Αλεξανδρούπολης σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο».

Στο περιθώριο της υπόλοιπης ομιλίας του ο υφυπουργός επεκτάθηκε ως προς το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Αλεξανδρούπολη και το ρόλο των ΗΠΑ, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε δρομολογούμενα έργα της κυβέρνησης σε Ανατολική Μακεδονία ή Ξάνθη, χωρίς να ανακοινώνει κάτι νεότερο για την πόλη μας.

Έχουν άδικο που τα έχουν πάρει στο κρανίο;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑