Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 19th, 2022 | by fileto

0

Της άρπαξαν 22 χιλιάδες ευρώ!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος εξαπάτησε ιδιοκτήτρια επιχείρησης στην Κομοτηνή.

Αναλυτικότερα, την 16-5-2022 άγνωστος δράστης με το πρόσχημα κατάθεσης χρημάτων για υποτιθέμενη αγορά από την επιχείρηση της παθούσας, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία ο δράστης με την πρόφαση επιβεβαίωσης της εν λόγω πληρωμής απέστειλε σε ηλεκτρονική εφαρμογή του κινητού της τηλεφώνου μήνυμα που εμπεριείχε σύνδεσμο ( link ) και προσομοίαζε σε τραπεζικό ίδρυμα.

Η παθούσα μεταφέρθηκε στον παραπάνω σύνδεσμο, όπου πληκτρολόγησε τους προσωπικούς τραπεζικούς της κωδικούς και ο δράστης κατάφερε να πραγματοποιήσει δύο μεταφορές χρηματικών ποσών, συνολικού ύψους 22.000 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, κρίνεται σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών:

  • Για να βάλει κάποιος χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό, ΔΕΝ χρειάζεται να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της κάρτας σας.
  • Προτιμήστε διαδικασία πληρωμής την οποία γνωρίζεις καλά.
  • Δεν συμπληρώνουμε ποτέ στοιχεία πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών σε φόρμες που αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μηνύματα ή μέσω υπερσυνδέσμων (links).
  • Δεν δίνουμε ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ τους μυστικούς κωδικούς της τραπεζικής μας κάρτας.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑