Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 26th, 2024 | by fileto

0

Εκδήλωση σαν από παλιά ταινία στην Καβάλα

ΑΠΟ ΕΞΩ ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕΈψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο οι νεαροί Αμερικάνοι…

Όλη θύμιζαν την ασπρόμαυρη ελληνική ταινία Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ όταν Βασιλειάδου και Αυλωνίτης αποφάσισαν να κατέβουν στις δημοτικές εκλογές…

Δύο σκηνικά στην Μεγάλη Λέσχη Καβάλας μια και στο εσωτερικό είχαμε μια συναυλία της χορωδίας της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Νέα Υόρκη) West Point Glee Club και ενός τμήματος του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, που διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου 2024 ο Δήμος Καβάλας!

Η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης δεν ήταν και γεμάτη μια και υπήρχε από έξω η διαμαρτυρία των μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, παρ’ όλα αυτά  Καβαλιώτες και φίλοι της μουσικής, έσπευσαν για να απολαύσουν ένα ποικίλο και ψυχαγωγικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών.

Το ρεπερτόριο των δύο χορωδιών περιελάμβανε παλιά φοιτητικά τραγούδια, ύμνους, κλασικά και ποπ χορωδιακά κομμάτια, έργα γραμμένα κατά παραγγελία της χορωδίας, αλλά και έργα Ελλήνων και Αμερικανών συνθετών.

Η συναυλία, αφού αποδόθηκαν εξαιρετικά ορισμένες από τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου και της λαϊκής μουσικής σκηνής, έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Η χορωδία της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Νέα Υόρκη) West Point Glee Club είναι η αρχαιότερη στρατιωτική ακαδημία των Η.Π.Α., ανάλογη της Σχολής Ευελπίδων.

Ιδρύθηκε το 1802 και βρίσκεται στο Γουέστ Πόιντ της Νέας Υόρκης, περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης, σε γραφικό λόφο πάνω από τον ποταμό Χάντσον.

Οι εγκαταστάσεις της ακαδημίας δίνουν την εικόνα πανεπιστημιούπολης με πολλά ιστορικά κτίρια, σε ένα εκ των οποίων φιλοξενείται το αρχαιότερο Μουσείο Στρατού των ΗΠΑ, με εκθέματα όπλα, κανόνια, στολές, παράσημα και έγγραφα από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο.

Έξω από το κτήριο μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ με συνθήματα κατήγγειλαν την συμμετοχή των Αμερικανών στην συναυλία αυτή.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑